Išvakarėse Lietuvos ledo ritulininkai žaidė su Kazachstanu (1:3), tuo metu likusios keturios komandos ilsėjosi.

Nepaisant to, ketvirtadienį pirmieji ant ledo kartu su vengrais iščiuožė būtent diviziono naujokai, turėję vos 18 valandų poilsio.

Tokia sistema, kai rinktinės ilsisi ne vienu metu, išbandoma pirmą kartą.

Vengrijos ekipos strategas Gergely Majorossas neslėpė, jog bandė pasinaudoti palankiomis aplinkybėmis.

„Stengėmės pradėti mačą aktyviai, nes ilsėjomės ilgiau nei varžovai, ir tai reikėjo paversti mūsų koziriu“, – teigė specialistas.

Ir jo komandai pavyko – lietuviai dažnai nespėdavo paskui varžovus.

„Ypač pradžioje rungtynių jautėsi, kad komandos nėra vienodai „šviežios“. Nežinau, kas sudarė tokį grafiką, bet mes žaidėme vakar vakare, o mūsų varžovai galėjo visą dieną ilsėtis ir stebėti mus. Šiandien jie tikrai atrodė geriau, ypač pradžioje. Yra kaip yra, dabar mes ilsėsimės ir ruošimės kitoms rungtynėms. Reikės ieškoti pergalės likusiuose mačuose“, – komentavo komandos kapitonas Dainius Zubrus.

„18 valandų nepakanka normaliam poilsiui. Norėtųsi, kad sąlygos komandoms būtų lygios, norėtųsi ilsėtis mažiausiai 24 valandas. Tokia sistema man nepatinka, bet to kontroliuoti negaliu.

Varžovai buvo pailsėję, ir tai jautėsi aikštėje. Jie pirmi suskubdavo prie ritulio, laimėjo daugiau dvikovų. Todėl teko gintis didesnę rungtynių dalį. Kai puoli, atrodo, kad turi daugiau energijos negu tuomet, kai giniesi. Ir mes tikrai gynybai išeikvojome daugiau jėgų nei vengrai“, – antrino vyriausiasis treneris Danielis Lacroix.

Sutapimas ar ne, bet vienintelį jo auklėtinių įvartį pelnė tas, kuris visiškai nebuvo pavargęs. Pirmus du čempionato turus dėl praėjusią savaitę patirto galvos sumušimo praleidęs puolėjas Tadas Kumeliauskas vėliau už komandos draugus atskrido į Nur Sultaną.

Tiesa, 28-erių ledo ritulininkas turėjo kitokių rūpesčių.

„Nelengva žaisti po šešių dienų gulėjimo lovoje. Bet stengiausi, dariau, ką galėjau. Iki optimalios formos dar trūksta, bet yra kaip yra.

Vertinant rungtynes, nebuvo taip, kad vengrai visiškai dominuotų, ir mes kontroliavome ritulį. Bet padarėme porą klaidų, kai puolėjai „atsikirsdavo“ nuo gynėjų, vengrai įmušė porą įvarčių. Sugrįžti į rungtynes nebepavyko“, – sakė T. Kumeliauskas.


„Aišku, bandėme atakuoti, stengėmės laimėti, o kaip kitaip. Turėjome kelias galimybes, kai buvo pašalinti varžovų žaidėjai. Gal jei būtų pavykę jomis pasinaudoti, būtų kitaip, deja. Vengrai taip pat įmušė truputį per daug įvarčių. Reikia išanalizuoti klaidas – esame jauna komanda, renkame patirtį, mokinamės žaisti šiame lygyje. Visos rungtynės bet kokiu atveju mūsų jaunimui bus į naudą“, – pridūrė D. Zubrus.

Penktadienį antrąją išeiginę čempionate turėsiantiems lietuviams savaitgalį liko mačai su Pietų Korėja ir Slovėnija.

Paskutines rungtynes vėl skirs mažiau nei 24 valandos.

„Kadangi situacija pasikartos, turime rasti būdų, kaip prisitaikyti, taupyti energiją, protingai elgtis su rituliu“, – teigė D. Lacroix.

Treneris pripažįsta, kad dėl išlikimo divizione kovojančios jo ekipos situacija – komplikuota, bet žada nenuleisti ginklų.

„Vengrija šiandien desperatiškai norėjo nugalėti, nes buvo tokioje pačioje padėtyje kaip ir mes. Todėl rungtynės buvo ne ką lengvesnės nei ankstesnės ar būsimos. Pietų Korėja šiame turnyre žaidžia puikiai, Slovėnija taip pat neturės kur trauktis. Tad bus labai nelengva, bet šansų dar yra“, – kalbėjo kanadietis.


Kitose ketvirtadienio rungtynėse Baltarusija susitinka su Slovėnija, Pietų Korėja – su Kazachstanu.

Primename, kad D. Lacroix auklėtiniai prieš tai pralaimėjo Baltarusijai (3:4) ir Kazachstanui (1:3). Savo ruožtu, Vengrija nusileido Pietų Korėjai (1:5) ir Baltarusijai (1:3).

Dvi stipriausios IA diviziono komandos kitais metais pakils į elito pirmenybes, paskutinę vietą užimsianti ekipa nusileis į IB grupę.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pakilo pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)