Pirmame kėlinyje lietuviai mėgino versti oponentus plušėti gynyboje ir nemažai laiko leido jų zonoje, bet pernelyg dažnai pavojingai prarasdavo ritulį. Tuo naudojosi vengrų puolėjas Istvanas Bartalis.

Pirmą kartą Mantą Armalį jis nuginklavo atsidūręs greitos atakos smaigalyje (8:42), netrukus pasižymėjo po puikaus prasiveržimo apėjęs du varžovų gynėjus (15:26).

Kitoje aikštės pusėje po Lietuvos žaidėjų metimų ritulys du sykius paglostė vartų konstrukciją, bet įvarčio reikėjo laukti beveik iki kėlinio pabaigos.

Vengrai patys prisivirė košės – Istvanas Sofronas buvo pašalintas 2 minutėms dėl žaidimo stabdymo. Kiekybinį pranašumą realizavo pirmus du čempionato turus praleidęs puolėjas Tadas Kumeliauskas (18:59, rez. perd.: Arnoldas Bosas), kuris dėl praėjusią savaitę patirto galvos sumušimo vėliau atskrido į Nur Sultaną.

Bet įvartis neįkvėpė lietuvių: antrame kėlinyje minios sirgalių raginami Vengrijos ledo ritulininkai jau tvirtai kontroliavo įvykius ir rezgė vieną grėsmingą ataką po kitos. Dvi jų persikėlė į švieslentę: taiklūs buvo Csanadas Erdely (26:14) ir I. Sofronas (36:04).

Paskutiniame kėlinyje rezultatas nebesikeitė, tad į ketvirtą vietą pakilę vengrai (3 taškai.) žengė platų žingsnį bent jau link vietos IA divizione išsaugojimo, aplenkdami lietuvius (0 tšk.) ir trečio turo rungtynes vėliau žaisiančius slovėnus (0 tšk.).

Geriausiu rungtynių žaidėju pralaimėtojų gretose išrinktas puolėjas Ugnius Čižas.

Iki šiol komandos tarpusavyje buvo susidūrusios 13 kartų, 12 pergalių šventė vengrai (įvarčių santykis – 84:17).

Vengrijos rinktinė prieš pat čempionatą dėl ligos neteko savo vyriausiojo trenerio iš Suomijos Jarmo Tolvaneno, kurį pakeitė buvęs asistentas Gergely Majorossas.

Kitose dienos rungtynėse Baltarusija susitiks su Slovėnija, Pietų Korėja – su Kazachstanu.

Penktadienį lietuviai ilsėsis, o šeštadienį susigrums su korėjiečiais, mačo pradžia – 11 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad Danielio Lacroix auklėtiniai prieš tai pralaimėjo Baltarusijai (3:4) ir Kazachstanui (1:3). Savo ruožtu, Vengrija nusileido Pietų Korėjai (1:5) ir Baltarusijai (1:3).

Dvi stipriausios IA diviziono komandos kitais metais pakils į elito pirmenybes, paskutinę vietą užimsianti ekipa nusileis į IB grupę.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pakilo pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

Lietuvos rinktinės penketai:

Emilijus Krakauskas (97) – Dainius Zubrus (8) – Arnoldas Bosas (33);
Edgaras Protčenko (2) – Nerijus Ališauskas (4).

Povilas Verenis (15) – Mauras Baltrukonis (12) – Danielius Bogdziulis (71);
Arvidas Domeika (5) – Artūras Katulis (6).

Ilja Četvertakas (7) – Ugnius Čižas (13) – Paulius Gintautas (16);
Kostas Gusevas (11) – Tomašas Krukovskis (24).

Vytautas Jagelavičius (28) – Patrikas Misiukas (14) – Aivaras Bendžius (10) – Tadas Kumeliauskas (17);
Paulius Rumševičius (22).

Mantas Armalis (50) – Laurynas Lubys (1).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)