Dėl praėjusią savaitę patirto galvos sumušimo vėliau atskridęs į Nur Sultaną (Astaną), 28-erių elektrėniškis Kazachstano sostinėje dalyvavo dviejose treniruotėse ant ledo.

Lietuvos rinktinės sudėtyje jam buvo saugoma vieta neregistruojant kito puolėjo Dominyko Bogdziulio.

„Memmingen“ (Vokietijos trečia lyga) klubo atstovas buvo rezultatyviausias lietuvių gretose pasiruošimo ciklo metu, per 4 mačus pelnęs 7 įvarčius.

Žūtbūtinės rungtynės tarp taškų dar neiškovojusių Lietuvos ir Vengrijos rinktinės prasidės 9.30 val. Lietuvos laiku.

„Žinojome, kad šiame divizione laukia stiprūs priešininkai, ypač pirmose dvejose rungtynėse. Bet mums, naujokams, visos komandos čia pajėgios. Nepaisant to, kad vis dar neturime nė taško, esu patenkintas tuo, kaip progresuoja mūsų jauna rinktinė. Laukia neabejotinai svarbiausios rungtynės, ir būsime joms pasiruošę“, – apie akistatą su vengrais atsiliepė lietuvių vairininkas iš Kanados Danielis Lacroix.

Iki šiol šios komandos buvo susidūrusios 13 kartų, 12 pergalių šventė vengrai (įvarčių santykis – 84:17).

Maždaug pusės tūkstančio aistruolių Nur Sultane palaikoma Vengrijos rinktinė prieš pat čempionatą dėl ligos neteko savo vyriausiojo trenerio iš Suomijos Jarmo Tolvaneno, kurį pakeitė buvęs asistentas Gergely Majorossas.

Kitose ketvirtadienio rungtynėse Baltarusija susitiks su Slovėnija, Pietų Korėja – su Kazachstanu.

Primename, kad Danielio Lacroix auklėtiniai prieš tai pralaimėjo Baltarusijai (3:4) ir Kazachstanui (1:3). Savo ruožtu, Vengrija nusileido Pietų Korėjai (1:5) ir Baltarusijai (1:3).

Dvi stipriausios IA diviziono komandos kitais metais pakils į elito pirmenybes, paskutinę vietą užimsianti ekipa nusileis į IB grupę.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pakilo pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

IA diviziono lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)