„Kai apie tai pranešė, visi buvome šokiruoti“, – DELFI sakė vyriausiojo komandos trenerio Danielio Lacroix asistentas Šarūnas Kuliešius.

Būtent jis buvo tas žmogus, kuris pernai pakvietė A. Bermejo žaisti ledo ritulį Vilniuje.

42-ejų buvęs ilgametis rinktinės puolėjas yra sostinės „Hockey Punks“ klubo vadovas. Šalies vicečempionai lietuvių kilmės meksikiečiu susidomėjo prieš praėjusį sezoną.

A. Bermejo buvo žaidęs įvairių amžiaus grupių Meksikos jaunimo rinktinėse, spėjo debiutuoti ir šios šalies suaugusiųjų nacionalinėje komandoje.

2017 metais puolėjas dalyvavo pasaulio čempionato IIB diviziono (penkto pagal pajėgumą) turnyre Naujojoje Zelandijoje, kur pasižymėjo vienu rezultatyviu perdavimu.

Žaidimo paslapčių A. Bermejo mokėsi JAV, keletą sezonų rungtyniavo regioninėje WSHL lygoje.

Vienas ledo ritulininko, kurio motina – lietuvė, mokytojų buvo ukrainietis Borisas Doroženka, kuris yra viešėjęs Lietuvoje. Apie A. Bermejo Š. Kuliešiui užsiminė pastarojo tautietis Dmitrijus Gnitko, anksčiau žaidęs „Juodupės“ bei „Rokiškio“ komandose, padėjęs treniruoti Vilniaus ledo ritulio akademijų auklėtinius.

„Jis pasakė, kad Meksikos rinktinėje yra toks lietuvių kilmės vaikinas, kuris atvažiuoja gyventi į Lietuvą, nes čia įstojo į universitetą. Minėjo, kad jo duomenys neblogi, tik reikia dar pasimokyti žaidimo“, – prisiminė Š. Kuliešius.

Žaidžiantysis „Hockey Punks“ vadovas susirado A. Bermejo socialiniame tinkle ir pakvietė atvykus užsukti į komandos pratybas. Žaidėjas sureagavo entuziastingai.

„Nieko nežadėjau, nes visi žinome, kad Meksikos ledo ritulio lygis žemesnis nei Lietuvos. Bet per treniruotes pamatėme, kad dirba jis neblogai, yra gana techniškas, turi ypač daug fizinės jėgos – nors neaukštas buvo, bet tvirtas. Be to, kovingas lyg tikras kareivis. Supratome, kad Lietuvos lygoje jis galėtų žaisti ir nebūtų čia prasčiausias“, – pasakojo Š. Kuliešius.

Kitaip nei vėliau Mindaugo Kiero treniruojamą ekipą papildžiusiam kitam meksikiečiui Hectorui Majului, A. Bermejo įsitvirtinti Lietuvos čempionate nepavyko – sutrukdė traumos.

Priešsezoninėse rungtynėse su Elektrėnų „Energija“ naujokui išniro petys. Išsigydęs žaizdas lapkritį jis debiutavo pirmenybėse, bet jau pačiame pirmame mače su „Kaunas Hockey“ pasikartojo ta pati trauma.

Anot Š. Kuliešiaus, „Hockey Punks“ finansiškai padėjo lietuviškai šiek tiek kalbančiam meksikiečiui atlikti ilgą reabilitaciją, tikėtasi, kad jis dar sugrįš į ledo aikštę.

Tapti profesionalu svajojusį ledo ritulininką specialistas paskutinį kartą matė likus kelioms savaitėms iki jo mirties. A. Bermejo buvo atvažiavęs pasiimti inventoriaus.

„Jis kalbėjo, kad peties nebeskauda, jau gali treniruotis visa jėga. Ir ketino vasarą važiuoti pas B. Doroženką į JAV ruoštis sezonui, o rudenį sugrįžti pas mus. Jokiomis sveikatos problemomis jis niekada nesiskundė, nebūtum pagalvojęs, kad širdis silpna“, – rankomis skėsčiojo Š. Kuliešius.

Praėjusį penktadienį A. Bermejo rado nebegyvą jo paties namuose. Kaip buvo informuotas Š. Kuliešius, mirties priežastis – širdies smūgis.

„Jaunas vaikinas kaip ir visi, nieko blogo pasakyti negalėčiau. Jis yra sakęs, kad nori keturis sezonus iš eilės rungtyniauti Lietuvos čempionate, kad pagal Tarptautinės ledo ritulio federacijos taisykles būtų traktuojamas kaip lietuvis. Tokia tad liūdna istorija“, – atsiduso specialistas.

Pasklidus žiniai apie jauno ledo ritulininko mirtį, užuojautas pareiškė ir JAV bei Meksikos ledo ritulio bendruomenių atstovai.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)