Lukas Batesas iš Meidstono pamėgino patekti į Guinnesso pasaulio rekordų knygą kaip greičiausias maratonininkas, 42 km 195 m distanciją įveikęs su išskirtiniu kostiumu.

Dabartinis rekordas – 3 val. 34 min. 34 sek. – liko nepagerintas, nes L. Batesas finišavo 20 min. vėliau.

30-metis susidūrė su bėdomis ties pačia finišo linija, ją kirsti bėgikui pavyko tik su savanorių pagalba.

Mat „Big Ben“ kostiumas buvo per aukštas – smailė netilpo po finišo arka ir maratonininkui teko kone atsiklaupti, kad užfiksuotų laiką.

Kalbėdamas prieš maratoną L. Batesas teigė, kad jo asmeninis maratono rekordas yra 2 val. ir 59 min., tačiau toks rezultatas pasiektas be milžiniško laikrodžio bokšto kostiumo.

„Prieš tai bėgau keturis kartus Londono maratoną, o šįkart norėjau pabandyti kažką kitokio, kažką smagaus ir apsivilkti keistą kostiumą“, – sakė jis.

Tokių kostiumų Guinnesso rekordas buvo pasiektas Richardo Mietzo pernai vykusiame Berlyno maratone. Bėgikas buvo apsirengęs Holšteino vartų Liubeke kostiumu.

Londono maratone buvo užfiksuoti 38 nauji Guinnesso pasaulio rekordai, kur dalyviai geriausius rezultatus pasiekė pasipuošę įvairiausiais kostiumais, įskaitant „greičiausią palapinės kostiumą apsivilkusį bėgiką“ ir „greičiausią gyvūno kostiumą dėvėjusią bėgikę“.

Londono maratone triumfavo Eliudas Kipchoge, laimėjęs savo 10-ą iš eilės maratoną. Keniečio rezultatas – 2 val. 2 min. 37 sek. – antras geriausias pasaulyje maratono laikas. Maratoną rekordą E. Kipchoge pasiekė pernai Berlyne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)