2017 metų vienas triatlono taurės favoritų T. Barštys pernai sezone nestartavo nei viename etape, o sugrįžęs šiemet iškart džiaugėsi pergale distancijoje, kuri iki šiol jam buvo paslaptis.

Tačiau varžybų pradžioje nuspėti šio etapo sprinto rungties nugalėtojus buvo išties sudėtinga.

Sprinto triatlone po plaukimo pirmasis iš Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseino lipo buvęs plaukikas Igor Kozlovskij, 750 metrų įveikęs per 9:13 min., antras plaukimo rungtį įveikė marijampolietis Žilvinas Grigaitis (9:42 min.), trečias – panevėžietis Lukas Prokopavičius.

Tačiau plaukimo lyderio persvara greitai ištirpo. Netrukus į lyderio poziciją išsiveržė Lukas, tačiau jį pavijo nedidelis būrys varžovų.

Geriausią rezultatą dviračių rungtyje pasiekęs Tautvydas Barštys (28:52 min.) pirmas pasileido į bėgimo rungtį, už jo nugaros antras po dviračių rungties Gediminas Pajėda, trečias – praėjusio sezono LTT lyderis Marijus Butrimavičius, ketvirtas – Lukas Prokopavičius. Šiuos sportininkus skyrė 37 sekundės.

Bėgimo rungtyje lyderio poziciją išsaugojo Tautvydas Barštys, kuris iškovojo pirmą pergalę šiame sezone. Jo bendras rezultatas – 59:05 min.

Nuo jo 32 sek. atsiliko Lukas Prokopavičius (59,37 min., R. Sargūno sporto gimnazija), trečias –Gediminas Pajėda (59,44 min., AplenksSave.lt/ F.O.C.U.S. Running).

„Dviračių rungtyje viskas klostėsi pagal planą, pradėjus bėgti iš pradžių buvo labai sunku. Galvojau, kad sprogsiu. Sprinto distancija man neįprasta, vyravo aukštas pulsas, teko tikrai pakentėti. Po dviračių rungties galvojau apie varžovus, jie tikrai arti manęs buvo ir norėjo pavyti. Turėjau nuojautą, kad L. Prokopavičius geras bėgikas, orientuojasi būtent į šią distanciją.

Bėgau sukandęs dantis, pamatęs savo tempą laikrodyje, supratau, kad ir jis turėtų labai greitai bėgti, kad galėtų pavyti mane.

Džiaugiuosi pergale. Slapčia tikėjausi panašaus finišo, sakoma, kartais slapti norai išsipildo. Pirmą kartą varžiausi sprinto rungtyje, sunku buvo tikėtis kažkokio konkretaus rezultato.

Kalbant apie varžovus, atsirado jaunų, perspektyvių, stiprių atletų, tokių kaip L. Prokopavičius. Džiugu, kad auga jaunoji karta. Šis sportas tikrai populiarėja.

Žvelgiant į ateitį, norisi išlaikyti tokią sportinę formą, bet svarbiausia pasidžiaugti šia akimirka. Kai ateis diena, pasižiūrėsiu, ar vėl dalyvauti kitose varžybose“, – po pergalės kalbėjo T. Barštys.

Nelengva I. Aukselytės pergalė

Trasoje netrūko lyderių rokiruočių ir moterų gretose. Pirma iš baseino lipo panevėžietė Evelina Tomkevičiūtė (11:02 min.), ji – praėjusio sezono šios rungties taurės nugalėtoja.

Nuo jos 7 sek. atsiliko Inga Paplauskė, kuri netrukus išsiveržė į lyderės poziciją, o ją sparčiai vijosi trečia plaukime likusi Inga Aukselytė.

Praėjusio sezono olimpinės distancijos triatlono taurės čempionė I. Aukselytė diktavo tempą dviračių rungtyje, pirma pasileido į bėgimo rungtį ir čia išsaugojo lyderės poziciją, I. Aukselytės rezultatas – 1:09:35 val. (klubas „Tritonas“).

Kiek mažiau nei pusę minutės nuo jos atsiliko I. Paplauskė („Tritonas“, 1.10:01 val.), trečią vietą iškovojo Beatričė Vinciūnaitė (Panevėžio triatlono klubas, 1.13:24 val.).

„Džiaugiausi, kad po plaukimo dviračių rungtyje startavau trečia, priekyje įprastai buvo Inga Paplauskė, tiek E. Tomkevičiūtė, su kuria anksčiau neteko varžytis trasoje.

Pirmame dviračių rate pavijau abi varžoves, išsiveržiau į priekį, tačiau savijauta antrame ir trečiame ratuose buvo prasta, ketvirtame rate myniau kiek galėjau, vėliau kiek supratau, Inga man jau kvėpavo į nugarą.

Bėgimo rungtyje startuoti visada nelengva, nors raumenų neskauda, bet tas sporto rūšies pakeitimas nėra lengvas psichologiškai. Pradėjus bėgti girdėjau, kad į tranzitą buvo atvažiavusi ir Inga, maniau, bus įdomu. Tai motyvavo nesustoti, bėgti toliau.

Spaudžiau save kiekviename metre. Manau, bėgime atidaviau viską, ką galėjau. Buvo, kas pranešė, kad mano persvara prieš Ingą ėmė tirpti, pagalvojau, kad kažkas nauja. Šį kartą jai nedaug trūko, kad aplenktų mane.

Prasidės atviro vandens triatlonas, reikės pratintis prie hidrokostiumo ir visai kitokio plaukimo. Daugiau bus ir dviračių treniruočių, nes dabar dar tik įsivažiuoju. Teks visai palikti sporto salę ir dirbti lauke“, – kalbėjo I. Aukselytė.

TRI-FUN rungtyje dalyviai turėjo plaukti 200 m, dviračiu nuvažiuoti 10 km ir nubėgti 2,5 km.

Čia geriausią rezultatą pasiekė Robertas Gegužis (VMSC “Ruoniai”) - 30:08 min., antras - Mykolas Banys (R. Sargūno sporto gimnazija) – 30:24 min., trečias – Kasparas Apkievičius (R. Sargūno sporto gimnazija) – 30:39 min.

Merginų gretose pergale džiaugėsi panevėžietė Ugnė Paurytė (33:08 min., R. Sargūno sporto gimnazija), antrą vietą užėmė Brigita Šniukštaitė (Panevėžio triatlono klubas, 34:26 min.), trečia –Emilė Steponėnaitė (VMSC “Ruoniai”) – 35:32 min.

Sprinto rungties estafečių įskaitoje nugalėjo Kauno „Activus“ komanda, trijulės rezultatas – 1.02:38 val.

TRI-FUN rungties estafečių įskaitoje pergale džiaugėsi panevėžiečių komanda „Mezgėjai“ (29:28 min.).

Alytaus etape abejose triatlono distancijose varžėsi beveik 250 atletų.

Šį Lietuvos triatlono taurės sezoną sudarys 7 etapai, antrasis gegužės 25 dieną vyks Šilalėje. Daugiau informacijos – triatlonotaurė.lt.