Lietuvis 200 metrų plaukime nugara liko ketvirtas (1:58.77 min.), bet įvykdė olimpinį B normatyvą.

Užtikrintai nugalėjo kinas Xu Jiayu (1:55.24), antras finišavo japonas Ryosuke Irie (1:56.24), trečias – kitas Kinijos atstovas Li Guangyuanas (1:57.42).

Sekmadienį D. Rapšys dalyvaus 200 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi finale.

Primename, kad pirmą kartą rengiamoje FINA Čempionų lygoje varžosi tik elitiniai pasaulio plaukikai. Danas – vienintelis lietuvis, pakviestas į šias naujo formato plaukimo varžybas.

FINA geriausius atletus į debiutines varžybas viliojo numačiusi solidžias premijas: 8,8 tūkst. eurų už laimėtą rungtį, 17,6 tūkst. eurų už pagerintą planetos rekordą. O net ir nepavykus nugalėti, tuščiomis neliks niekas – iš viso 3,5 mln. eurų prizinį fondą sukaupusi FINA išdalins premijas visiems dalyviams.

Visos Čempionų lygos rungtys vyksta olimpiniame 50 m ilgio baseine, kur kiekvienoje disciplinoje konkuruoja tik po keturis iš anksto atrinktus atletus.

Savo dalyvavimą šiose varžybose patvirtino 108 plaukikai iš 28 šalių. Vardinius kvietimus FINA išdalino 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių ir 2017 metų pasaulio čempionato prizininkams, planetos rekordininkams bei praėjusio sezono reitingo lyderiams.

Šių metų FINA Čempionų lygą sudaro trys etapai: pirmasis – Guangdžou, Kinijoje (balandžio 27-28 d.), antrasis – Budapešte, Vengrijoje (gegužės 11-12 d.), ir trečiasis – Indianapolyje, JAV (gegužės 31-birželio 1 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)