Vyrų 50 m peteliške atranką užtikrintai laimėjo Tadas Duškinas, 0,14 sek. pagerinęs sau anksčiau priklausiusį Lietuvos plaukimo rekordą. Dabar jis – 23,58 sek. Šiuo rekordu T. Duškinas užsitikrino savo dalyvavimą pasaulio čempionate („A“ normatyvas – 23,66 sek.).

Nepralenkiamas jis buvo ir vakare – finišavo per 23,85 sek. ir iškovojo auksą, aplenkęs antroje vietoje likusį Deividą Margevičių (23,99) ir trečią vietą užėmusį Simoną Bilį (24,55).

100 m nugara rungties atrankoje itin greitas buvo Erikas Grigaitis. Finišavęs per 56,75 sek., jis ne tik antru rezultatu pateko į vakare vykusį finalą, bet ir 0,09 sek. pagerino šalies vaikinų iki 17 m. rekordą.

E. Grigaičio užfiksuotas rezultatas taip pat pranoko kvalifikacinius normatyvus į pasaulio jaunimo ir Europos jaunimo plaukimo čempionatus (57,24 sek.).

Tiesa, rekordas ilgai neišsilaikė. Rytinį savo rezultatą Erikas pagerino dar kartą. A finale plaukikas užfiksavo 56,58 sek. rezultatą ir tapo Lietuvos čempionu. Antras finišavo latvis Girts Feldbergs (56,72), o trečias atplaukė Alanas Tautkus (57,23).

„Labai gerai, puikiai. Nesitikėjau antrą kartą pagerinti (rekordą, – red. past.), nes ryte buvo labai sunku, bet pavyko. Labai gerai, džiaugiuosi, – nulipęs nuo nugalėtojų pakylos kalbėjo Erikas. – Pirmas kartas (kai tampau čempionu), labai patiko, džiaugiuosi. Dar reikia ir 200 m nugara rungtyje tapti čempionu.“

Paklaustas, ar bandys pagerinti ir 200 m nugara vaikinų iki 17 m. šalies rekordą, plaukikas neslėpė, kad toks tikslas nebūtų lengvai pasiekiamas. „Rekordas labai aukštas, geras, bet reiks bandyti, kur dėsies“, – pridūrė jis.

„Šiame sezone iki dabar nebuvau nieko pagerinęs, bet dabar viską pasiruošiau normaliai. Taip ir tikėjausi maždaug. Nesitikėjau, kad taip gerai, bet labai gerai“, – trumpai savo pasirodymą įvertino sportininkas.

Pirmąją čempionato dieną net du aukso medalius iškovojo Marija Rutkauskaitė, nugalėjusi 200 m ir 800 m plaukimo laisvu stiliumi stiliumi rungtyse.

Mišrioje estafetėje 4 x 100 m kompleksiniu būdu nugalėjo Kauno plaukimo mokyklos pirmoji komanda (E. Grigaitis, A. Šeleikaitė, P. Martinkėnas ir D. Jaruševičiūtė), finišavusi per 4 min. 05,06 sek.

Tai svarbiausios Lietuvos nacionalinės varžybos, įtrauktos į Tarptautinės vandens sporto šakų federacijos (FINA) kvalifikacinių pasaulio čempionato ir olimpinių žaidynių varžybų sąrašą.

Čempionato atrankos plaukimai – penktadienį ir šeštadienį nuo 10.30 val. Finaliniai plaukimai penktadienį – nuo 17 val., šeštadienį – 16.30 val.

Kauno „Girstučio“ baseine neišvysime Dano Rapšio, kuris balandžio 27 dieną startuoja pirmą kartą FINA organizuojamoje Čempionų lygoje. Lietuvos čempionatą taip pat praleis Rūta Meilutytė ir Giedrius Titenis.

Vakarinius finalus bus galima stebėti federacijos YouTube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją