Draugiškų rungtynių ciklą prieš pasaulio čempionatą Kazachstane lietuviai baigė pergale 3:0. Paskutinį kartą lenkus įveikti buvo pavykę dar 2009 metų vasarį, kai taip pat kontroliniame mače Elektrėnuose nugalėta 1:0. Vėliau tarpusavio susitikimuose sekė septynių lenkų pergalių iš eilės serija.

Arti pergalės prieš Lenkiją lietuviai buvo jau antradienį, bet tuomet praleido du įvarčius per paskutines trisdešimt sekundžių ir po pratęsimo nusileido 5:6.

Trečiadienį pirmame kėlinyje šeimininkų ataką tiksliu metimu iš vidutinės distancijos užbaigė Nerijus Ališauskas (9:18, rez. perd. Tadas Kumeliauskas, Dainius Zubrus).

Antrame kėlinyje Lietuvos rinktinė vėl išnaudojo varžovų pražangas. Iš pradžių netoli vartų perdavimą gavęs Tadas Kumeliauskas galingu metimu nepaliko vartininkui jokių vilčių (23:43, rez. perd. D. Zubrus, Ugnius Čižas).

Po įvarčio nespėję atsigauti varžovai netrukus prasižengė dar kartą, o tai dar kartą leido lietuviams kurti aštrias atakas. Arti tikslo buvo P. Misiukas ir D. Zubrus, bet šį kartą nubausti varžovų maksimaliai nepavyko. Visgi, vos pasibaigus nuobaudos laikui drausmės nesilaikiusi Lenkijos rinktinė susilaukė dar vienos nuobaudos. Varžovų laimei, tikslumo mūsų šalies ledo ritulininkams kiek pritrūko ir šį kartą.

Kėlinio pabaigoje pergalę įtvirtino Emilijus Krakauskas (38:28, rez. perd. Ilja Četvertakas, N. Ališauskas).

Šiuo susitikimu baigėsi Lietuvos ledo ritulio rinktinės pasiruošimo stovykla pasaulio čempionatui. Ketvirtadienį komanda išskrenda į Kazachstaną, kur balandžio 29 dieną startuos pasaulio čempionato IA diviziono turnyre rungtynėmis su Baltarusija.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Emilijus Krakauskas (9) – Dainius Zubrus (8) – Arnoldas Bosas (19);
Edgaras Protčenko (2) – Nerijus Ališauskas (5).

Ilja Četvertak (7) – Ugnius Čižas (13) – Paulius Gintautas (16);
Mauras Baltrukonis (21) – Artūras Katulis (6).

Povilas Verenis (15) – Tadas Kumeliauskas (17) – Danielius Bogdziulis (12);
Kostas Gusevas (22) – Tomašas Krukovskis (14).

Vytautas Jagelavičius (25) –– Patrikas Misiukas (10) – Aivaras Bendžius (3);
Arvidas Domeika (4) – Paulius Rumševičius (23).

Laurynas Lubys (1) – Elvinas Karla (30).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)