„Buvo tiek daug vaikinų, turėjusių galimybę laimėti. Favoritų skaičius buvo didelis ir visi labai gerai žaidė. Didesnės dramos ir negalėjo būti. Dabar žinau, kodėl plinka galva. Šitas užsiėmimas yra sunkus“, – po pergalės kalbėjo T. Woodsas.

Po kovos su Francesco Molinari, Brooksu Koepka ir Xanderiu Schauffele golfo legenda vis dar sunkiai galėjo patikėti, kad tapo nugalėtoju: „Nekantrauju, kada galėsiu ramiai prisėsti ir viską pažiūrėti iš televizijos perspektyvos“.

Čempionato laimėjimas visuomet grąžina prisiminimus – T. Woodsą savaitgalį sveikino jo vaikai Sam ir Charlie, o televizijos žiūrovai matė ir seną vaizdą įrašą, kai 1997 metais pirmą „Masters“ turnyrą laimėjusį T. Woodsą sveikino jo tėvas.

„Mano tėčio jau nėra, tačiau mama dalyvavo. Pernai per „British Open“ turnyrą taip pat buvo Sam ir Charlie. Jie tuomet matė, kaip kelios klaidos man kainavo titulą, todėl nenorėjau, kad tai nutiktų antrą kartą. Jie matė, kaip jų tėtis laimėjo čempionatą ir tai bus kažkas, ko jie nepamirš visą gyvenimą“, – sakė T. Woodsas.

Amerikiečių golfo dievuko gyvenimas pastaraisiais metais buvo sudėtingas – skyrybos, areštas, daugybė praleistų progų laimėti turnyrus.

T. Woodsas buvo nurašytas ir „pasenęs“, šalia jo nuolat buvo minima karjeros pabaiga ir atsisveikinimas su sportu. Savimi abejojo ir pats T. Woodsas.

„Prieš pora metų turėjau didelių dvejonių dėl savo karjeros. Negalėjau eiti, negalėjau sėdėti, negalėjau gulėti. Nieko negalėjau daugiau daryti. Laimei, atliktos procedūros padėjo mano nugarai ir galėjau grįžti į normalų gyvenimą.

Pamačiau, kad galiu užsimoti ir smūgiuoti golfo lazda. Pajutau, kad galiu kažkaip sudėlioti visas dalis – kūnas ne tas, koks buvo prieš daug metų, tačiau vis dar turiu geras rankas. Pergalė po tiek metų yra maloniausia, kokia tik gali būti“, – dalijosi mintimis golfo karalius.

T. Woodsas iškovojo 15-ą pagrindinio turnyro trofėjų savo karjeroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)