Jau pačioje susitikimo pradžioje Korėjos atstovai sugebėjo surengti rezultatyvią ataką. Sužaidus vos kiek daugiau nei dvi minutes metimu iš toli svečiai išsiveržė į priekį 1:0.

Kėlinio viduryje lietuviams teko padirbėti neutralizuojant dvigubą kiekybinį deficitą, o su šiomis užduotimis mūsų šalies atstovai susitvarkė neleisdami varžovams padidinti persvaros. Visgi patiems per likusią kėlinio dalį kurti pavojingų antpuolių lietuviams taip pat nesisekė, tad po dvidešimties žaidimo minučių varžovai turėjo minimalią persvarą.

Antrame kėlinyje lietuviams pagaliau pavyko pralaužti varžovų gynybą – komandos draugo metimą iš arti į vartus nukreipė Rojus Plepys (32:48, rez. perd. Martynas Miliūnas).

Trečiojo kėlinio metimu abi rinktinės turėjo progų pasižymėti, bet įvarčių pelnyta nebuvo, tad komandos stojo į pratęsimą. Jo metu savo pranašumą įrodė Lietuvos rinktinė. Varžovų slystelėjimu pasinaudojęs Herkus Marcinkevičius surengė greitą ataką, kurią užbaigė tiksliu metimu į vartus (63:22).

Po rungtynių įvykusioje parodomojoje baudinių serijoje taip pat triumfavo lietuviai, laimėję seriją 4:3.

Primename, kad ketvirtadienį 14 val. lietuviai stos į antrąsias rungtynes, šįkart prieš „HS Riga 2002“ komandą.

„Mano manymu, mūsų vaikinai kovėsi puikiai, bet man norėtųsi, kad mes būtume drausmingesni, nei buvome pirmajame kėlinyje. Taip pat norėtųsi, kad geriau išeitume iš savo zonos, bet žiūrint į visumą, manau, kad vaikinai gerai kovojo.

Turime gerinti savo žaidimą turint kiekybines persvaras, nes ateityje to prireiks. Mes ir toliau turime skirti dėmesį tam, kad atliktume daugiau metimų, tačiau pasikartosiu, kad esu patenkintas tuo, kaip vaikinai šiandien žaidė“, – teigė Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinės treneris Dougas Boulangeris.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

vartininkai: Faustas Nausėda (1) – Nikita Kuzminov (30);

gynėjai: Karolis Šumskas (2), Artiom Starovoitov (3), Titas Milašius (5), Vėjas Jokubynas (6), Avgustinas SIlinas (10), Domas Janušonis (16), Herkus Marcinkevičius (23);

puolėjai: Rojus Plepys (4), Lukas Waschco (7), Nikita Voloch (8), Arnas Misiukas (9), Timonas Mažulis (12), Nikita Piazenko (13), Jaromir Šusterovas (14), Arnas Palšauskas (15), Dovydas Laimutis (17), Martynas Miliūnas (19), Jokūbas Minelga (21), Karolis Krasilnikovas (22), Martin Tuchto (25).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)