Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės lyderio bausmės laikas pradedamas skaičiuoti nuo 2018 metų sausio, tad grįžti ant varžybų pakylos jis galėtų tik 2026-aisiais, kai bus 34-erių.

Tokią informaciją skelbia IWF savo interneto svetainėje.

A. Didžbalis į dopingo kontrolierių tinklus antrą kartą karjeroje pateko 2017 metų gruodį, kai tapo pasaulio vicečempionu.

Lietuvio mėginyje, paimtame per planetos pirmenybes, rasta draudžiamo preparato SARM S-22, kuris padeda didinti raumenų masę. Dėl dopingo vartojimo jis netenka Anahaime (JAV) pelnyto titulo.

Sunkiaatletis savo kaltę neigė, jo bylos nagrinėjimas truko kone pusantrų metų.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacija (LSAF), vadovaujama A. Didžbalio trenerio Bronislavo Vyšniausko, pernai skelbė pateikusi visus įrodymus, galinčius išteisinti sportininką. Lietuvis bandė įrodyti, kad draudžiamo preparato į jo organizmą pateko be jo paties žinios: esą užteršti buvo „legalūs“ maisto papildai.

„Patys dabar aiškinamės, kas yra kas. Nieko pakomentuoti šiuo metu negaliu“, – DELFI antradienį sakė LSAF generalinis sekretorius Vytautas Stašinskas, neturėjęs atsakymo ir į klausimą, ar IWF sprendimą ketinama skųsti Tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS).

Pirmą kartą A. Didžbalis įkliuvo 2012-aisiais, kuomet neilgai tesidžiaugė Europos čempionato sidabru. Tuomet B. Vyšniausko auklėtinis sulaukė dvejų metų bausmės.

Per karjerą svorio kategorijoje iki 94 kg startuojantis sunkiaatletis taip pat yra iškovojęs 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių ir 2014 metų pasaulio pirmenybių bronzos medalius, o 2015-aisiais tapo Europos čempionu.

A. Didžbalio treneriui B. Vyšniauskui Lietuvoje prieš metus buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Bronislovas Vyšniauskas

Klaipėdiečio auklėtinius dopingo šešėlis nepaleidžia jau daugelį metų. Trenerio sūnus ir buvęs Lietuvos rinktinės lyderis Ramūnas Vyšniauskas, dabar jau pasitraukęs iš aktyvaus sporto, dėl teigiamų dopingo testų dvejiems metams buvo diskvalifikuotas dukart (1997 ir 2015 metais).

2017 metais bausmės sulaukė dar vienas B. Vyšniausko auklėtinis – Domantas Kmieliauskas. Iš Marijampolės į Klaipėdą persikėlusio atleto organizme radus anaboliniams androgeniniams steroidams priskiriamų medžiagų, jis buvo diskvalifikuotas ketveriems metams.

Nei su B. Vyšniausku, nei su A. Didžbaliu DELFI antradienį susisiekti nepavyko, į skambučius jie neatsiliepė.

Artimiausias startas Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės laukia balandžio 6-13 dienomis Batumyje (Gruzija) vyksiančiame Europos čempionate. Pirmenybėse turėtų dalyvauti 9 šalies atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)