„Jau pirmą dieną pamačiau, kad galiu siekti gero rezultato. O antra diena buvo tiesiog fantastiška. Buvo debesuota, o taikiniai dužo vienas po kito. Labai smagu laimėti. Visi varžovai sveikino, spaudė ranką, siuntė sveikinimus per „Facebook“. Esu laimingas“, – sakė V. Grybė.

Tai – pirmasis kartas, kai Baltijos šalių atstovas laimi tarptautinės šaudymo į skriejančius taikinius federacijos FITASC rengiamos pasaulio taurės varžybų etapą.

Be V. Grybės, kuris vadovauja Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijai, tarp 325 dalyvių iš 22 valstybių buvo dar keturi šauliai iš Lietuvos. Vaidotas Žičius „Open“ kategorijoje užėmė 178-ąją vietą (162 taškai), Džeraldas Daujotas – 219-ąją (155 taškai). Veteranų kategorijoje Vidūnas Mekšrūnas buvo 11-as (150 taškų), o senjorų kategorijoje Justinas Valužis užėmė 35-ąją vietą (129 taškai).

Jau netrukus – balandžio 13-14 dienomis FITASC pasaulio taurės varžybos persikels į Vilnių, kur vyks Lietuvos Didžiojo prizo varžybos pagal „Compak Sporting“ taisykles.

Tai – šaudymas į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse rungtys, kai vienoje linijoje 3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės. Ši sporto šaka Lietuvoje atsirado palyginti neseniai – maždaug nuo 2005 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija (LMŠF).

Užsienyje šis sportas yra labai populiarus. Į varžybas suvažiuoja po 1000 ir daugiau šaulių, nuolat vyksta Europos ir Pasaulio čempionatai. Tai yra labai demokratiškas sportas, kuriuo gali užsiimti visi – nepriklausomai nuo amžiaus ir lyties.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)