Po treniruotės rinktinės treneriai už darbą padėkojo vartininkui Kristupui Pranckiečiui, gynėjui Kiprui Svaldeniui ir puolėjams Oskarui Oleinikui, Rojui Adamoniui bei Nojui Ašmonui. Tuo tarpu į kitą etapą WSHL lygoje patekę Matas Mikalauskas ir Eimantas Noreika nespės laiku baigti sezono, tad jų stovykloje neišvysime.

Likę rinktinės nariai ir toliau tęs darbą bei ruošis artėjančiam čempionatui ir prieš jį laukiančioms draugiškoms rungtynėms prieš Korėjos rinktinę bei „HS Riga 2002“ komandą.

Galutinį 22 pavardžių sąrašą treneris tikisi paskelbti penktadienį.

Rinktinėje yra ir gerų naujienų – kurį laiką dėl uždegimo negalėjęs treniruotis Jaromiras Šusterovas jau dirba su likusiais komandos draugais.

Prieš artėjančius draugiškus mačus rinktinės treneris Dougas Boulangeris pasidalino mintimis apie šią stovyklą, svarbiausius tikslus bei didžiausius galvos skausmus.

„Svarbiausia šioje stovykloje, kad komanda susižaistų ir pajustų vienas kitą. Svarbiausias mūsų dėmesys bus kurti komandos identitetą ir tai, kaip mes atrodysime būsimame pasaulio čempionate.

Kadangi turiu išsirinkti žaidėjus, kurie dalyvaus čempionate, didžiausias mano galvos skausmas šiuo metu yra nuspręsti, kurie ledo ritulininkai paliks stovyklą ir nedalyvaus pirmenybėse. Taip pat labai svarbu, kad vyrukai suprastų viską, ką mes norime pateikti kalbant apie mūsų žaidimo sistemą ir taktiką.

Skiriame didelį dėmesį tam, ką vaikinai valgo, norime, kad jie tinkamai atsigaivintų. Taip pat norime, jog jie turėtų gerą miego režimą, o dienos metu atliekame nemažai darbo ir su video peržiūromis, tad vaikinai turi įtemptą tvarkaraštį. Bet jie žino, kad jei klausys visų nurodymų, bus puikios formos“, – kalbėjo rinktinės treneris.

Prieš būsimas dvejas draugiškas rungtynes jis pabrėžė, jog svarbiausia yra tęsti pradėtus darbus bei nebijoti klaidų šių mačų metu, nes iš jų taip pat galima pasimokyti:

„Reikia tęsti tai, ką mes pradėjome kurti. Mes norime būti geri savo aikštės pusėje, norime švariai ir greitai pradėti greitas atakas, taip pat daug dirbame ties tuo, kaip patekti į zoną, kaip priartėti prie vartų su rituliu. Tai yra dalykai, ties kuriais mes dirbame ir tikiuosi, kad tai bus perteikta ir rungtynėse. Taip pat jie tikriausiai darys ir klaidų, iš kurių jie galės pasimokyti.“

Vienas iš labiausiai patyrusių šios rinktinės žaidėjų Martynas Miliūnas pasidžiaugė gera rinktinės forma ir pozityviu nusiteikimu sunkiam darbui.

„Rinktinės formą galėčiau įvertinti tikrai labai gerai, bet žinoma, mūsų dar laukia visa savaitė pasiruošimo ir darbas tiek ant ledo, tiek salėje. Tačiau visų žaidėjų fizinė būklė tikrai gerai, vyksta aktyvus darbas ir tikrai malonu, nes visi gerai nusiteikę“, – kalbėjo puolėjas.

17-metis taip pat kalbėjo apie naujojo trenerio įneštas naujoves, atsakomybę esant vienam iš vyriausių rinktinės žaidėjų, namų sienas bei draugiškų rungtynių svarbą.

„Žinoma, kiekvienas treneris turi savo žaidimo stilių, tad naujovių rinktinėje yra. Šioje stovykloje yra ir dalykų, kurių dar nėra buvę, bet mes prisitaikome, žiūrime video peržiūras ir mokomės bei tobulėjame treniruodamiesi.

Rinktinėje žaidžiant ne pirmus metus yra daugiau atsakomybės: reikia prižiūrėti tuos, kuriems tai pirmas kartas stovykloje, būti atsakingam už komandos rūbinę bei visiems rodyti pavyzdį. Tai, kad čempionatas vyks namuose, tikrai kelia didesnį jaudulį. Aišku, labai malonu, kad žaisime Elektrėnuose ir turėsime savo namų sienas, bet jaudulys dėl to tikrai yra didesnis.

Draugiškose rungtynėse reikia iškovoti pergalę, kad visi parodytų viską ką gali. O kai susitiksime su Korėja čempionate, tai jau bus nauja komanda, visai kitoks požiūris į rungtynes ir kitoks pasirodymas.“

Rinktinės draugiški mačai Elektrėnuose įvyks balandžio 3-4 dienomis. Trečiadienį 14 val. laukia akistata su Korėjos bendraamžiais, o ketvirtadienį tuo pačiu metu rinktinei iššūkį mes svečiai iš Latvijos, „HS Riga 2002“ komanda.

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinės kandidatai
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją