Tokį laišką U. Kremlevas, kuris priklauso AIBA vykdomajam komitetui ir neseniai pranešė sieksiantis prezidento posto, išsiuntinėjo Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vadovams.

36-erių rusas bando imtis iniciatyvos sprendžiant ne pirmus metus besitęsiančią AIBA krizę, galinčią baigtis alternatyvios organizacijos sukūrimu ar net bokso pašalinimu iš olimpinės programos.

Gegužę speciali IOC komisija turi paskelbti išvadas, ar leisti AIBA organizuoti olimpinį turnyrą.

Teisėjavimo ir korupcijos skandalų smarkiai aplamdytas boksas į dar gilesnę nuošalę pateko tuomet, kai pernai AIBA prezidentu buvo išrinktas ryšiais su tarptautiniais nusikaltėlių tinklais kaltinamas uzbekas Gafuras Rachimovas.

Praėjusią savaitę pastarasis pranešė atsistatydinsiantis iš posto. Tiesa, neaišku, laikinai ar galutinai.

Vienintelis norą kandidatuoti į prezidento kėdę kol kas viešai pareiškė U. Kremlevas.

Tiesa, IOC įšaldė pasirengimą bokso olimpiniam turnyrui Tokijuje ne tik dėl G. Rachimovo asmenybės. Vienas iš metamų priekaištų AIBA – milijoninės skolos. Finansinę bokso situaciją dar labiau apsunkina sustabdyta IOC parama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją