Trečiose Lietuvos pirmenybių rungtynėse „Energija“ namuose 7:2 (3:1, 2:1, 2:0) pranoko „Hockey Punks“ ekipą ir finalo seriją laimėjo rezultatu 3:0. Šis triumfas Elektrėnų ekipai atnešė jau 25-tąjį šalies čempionų titulą per šio klubo istoriją. Tuo metu vilniečiams po trečiojo pralaimėjimo iš eilės sezoną teko tenkintis sidabro medaliais.

Kaip ir pirmose dvejose serijos rungtynėse, taip ir šiame mače pirmoji pasižymėjo „Energija“: greitos atakos metu ritulį į vartus pasiuntė Michailas Evstigneevas (07:16, rez. perd. Rolandas Aliukonis). Netrukus į „pankų“ vartus krito ir antrasis įvartis, kai pasinaudoję tuo, kad varžovų vartininkas po prieš tai buvusio metimo nebuvo spėjęs užsiimti tinkamos pozicijos, elektrėniškiai pasižymėjo dar kartą. Įvartį pelnė kitas „Energijos“ legionierius – Dmitrijus Beliakovas (09:20, rez. perd. Andrius Židkovas).

Nepaisant praleistų dviejų įvarčių, šeimininkai ir toliau spaudė savo varžovus, o oponentų vartus jie atakavo net ir ant ledo turėdami vienu žaidėju mažiau nei jų varžovai. Būtent mažumoje „Energija“ pelnė savo trečiąjį įvartį, kai greitos atakos metu tikslus buvo Konstantinas Isaevas (14:05, rez. perd. Artūras Katulis).

Netrukus savo vyresniems varžovams į Rusijos atsaką turėjo jaunasis „Hockey Punks“ legionierius Ilja Želtakovas, kuris, klaidinamu judesiu įveikęs vartininką, pasižymėjo metimu iš arti, išnaudodamas kiekybinę persvarą (14:45, rez. perd. Aleksejus Kuveka).

Antrame kėlinyje intrigą į rungtynes bandę sugrąžinti vilniečiai turėdami dvigubą kiekybinę persvarą surengė kelias pavojingas atakas, bet tikslo pasiekti jiems nepavyko, tad varžovai išsaugojo dviejų įvarčių persvarą, kurią netrukus ir dar labiau padidino. Ilgai varžovų pusėje ataką kūrę „Energijos“ žaidėjai galiausiai surado plyšį varžovų gynyboje: po aštraus komandos draugo perdavimo pasižymėjo Donatas Vitte (29:04, rez. perd. Aurimas Gaidauskas, M. Jevstignejevas).

Nors „Energija“ turėjo ryškią persvarą, po ketvirto tikslaus jų metimo iniciatyva kurį laiką priklausė jų varžovams iš Vilniaus. Maksimas Ponomarenka ne kartą gelbėjo savo komandą nuo įvarčio, o kartą atremti metimo nepavyko ir jam, kai iš toli pasižymėjo Hectoras Majulas (36:16, rez. perd. I. Želtakovas, Šarūnas Kuliešius).

Visgi dar antrame kėlinyje šeimininkai susigrąžino turėtą trijų įvarčių persvarą, kai iš arti komandos draugo metimą pataisė Mauras Baltrukonis (38:37, rez. perd. R. Aliukonis, M. Jevstignejevas).

Prasidėjus trečiam kėliniui „Energija“ turėjo kiekybinį pranašumą, kurį pavertė jau šeštuoju savo įvarčiu. Po tolimo komandos draugo metimo ritulys atšoko Deividui Kazlauskui, kuris tiksliu metimu dar labiau padidino šeimininkų pranašumą (41:02, rez. perd. R. Aliukonis, A. Gaidauskas).

Keturių įvarčių skirtumas tarp komandų iš jų noro kautis neatėmė: žiūrovai išvydo ir pavojingų atakų, ir tarpusavio kivirčų, ir galingų jėgos veiksmų. Galiausiai į „pankų“ vartus krito dar vienas įvartis, kurio autorius – Dovydas Kulevičius (49:17, rez. perd. M. Baltrukonis).

Per likusį mačo laiką rezultatas nebepakito, tad „Energijos“ klubas jau 25-tąjį kartą džiaugėsi Lietuvos čempionato aukso medaliais.

Primename, kad Lietuvos pirmenybių bronzos medalius iškovojo „Kaunas Hockey“ komanda, o „Geležinis vilkas“ liko ketvirtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)