Tsunekazu Takeda sakė, kad traukiasi dėl numatyto amžiaus limito užimti pareigas, nors anksčiau buvo tikimasi, kad Japonijos olimpinis komitetas pakoreguos tą apribojimą, kad vadovas savo poste galėtų likti iki kitos vasaros olimpiados.

Anksčiau šiemet pranešta, kad Ts. Takeda Paryžiuje buvo apkaltintas „aktyvia korupcija“, susijusia su sprendimu suteikti Tokijui teisę rengti 2020 metų olimpiadą.

Pats Ts. Takeda tada tvirtino, kad nedalyvavo „jokiuose tokio pobūdžio nusikaltimuose kaip kyšininkavimas“.

Ts. Takeda, buvęs kliūtinio jojimo olimpietis, vadovavo šalies kampanijai už žaidynių organizavimą ir taip pat yra įtakingas Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) narys.

Prancūzų tyrimas 2016 metais buvo pradėtas dėl dviejų išmokų Singapūre įsikūrusiai firmai „Black Tidings“, susijusiai su Papa Massa Diacku, buvusio Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos prezidento Lamine'o Diacko sūnumi.

P. Massa Diackas, kuris taip pat yra įtakingas federacijos patarėjas rinkodaros klausimais, įtariamas gavęs kelis milijonus eurų kyšių už rėmimo sutartis ir paramą Rio de Žaneiro bei Tokijo siekiams tapti 2016-ųjų ir 2020-jų olimpinių žaidynių sostinėmis.

Prancūzų tiriamos išmokos buvo pervestos dviem etapais, prieš IOC balsavimą dėl olimpiados šeimininkės ir po jo.

Tokijas per 2013 metais vykusį balsavimą įveikė Madridą ir Stambulą.

P. Massa Diackas nuo 2015 metų gruodžio yra įtrauktas į Interpolo labiausiai ieškomų asmenų sąrašą, tačiau Senegalas atsisako išduoti jį Prancūzijai.

Prancūzų teisėjai šios bylos ėmėsi todėl, kad, jų teigimu, minimi pinigai galėjo būti išplauti Prancūzijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją