Jie patys turėjo pasirinkti, kaip įveiks atstumą aplinkui Rėkyvos ežerą, nes trasa nepažymėta, o ežero pakrantes galima įveikti, kaip nori – dviračiu, bėgte ar pėsčiomis. Bėgikai ir žygeiviai bei kai kurie dviratininkai rinkosi žvejų takelius kuo arčiau kranto. Jiems teko įveikti mažiausiai 14,5 km.

Nuotykių netrūko: šlapiose atkarpose teko bristi ir klampoti per šaltą pelkę, šokinėti per bebrų išverstus medžius ir vandens sklidinus kanalus. Svarbu buvo nepamesti iš akių ežero ir nenuklysti gilyn į pelkę. Ypač sunki buvo paskutinė pelkės atkarpa, kur sušlapti teko visiems.

Dviratininkams buvo dar sunkiau – jie ne kartą kėlėsi dviračius ant pečių. Tie dviratininkai, kurie rinkosi ilgesnį, bet lengviau įveikiamą ratą, nuvažiavo apie 35 km.

Greičiausiai Rėkyvos ežerą apibėgo šiaulietis Kevinas Olišauskis (OSK „Sakas“) – 1 val. 1 min. 38 sek., antras buvo Ernestas Danilovas – 1 val. 2 min. 15 sek., trečias finišą kirto Justinas Čekanauskas – 1 val. 2 min. 35 sek.

Greičiausia tarp bėgikių buvo Gabija Ražaitytė (SK „Igtisa“, Kaunas) – 1 val. 10 min. 40 sek., antra finišavo Vesta Aleliūnienė (OSK „Sakas“, Šiauliai) – 1 val. 15 min. 41 sek., trečia – Gitana Akmanavičiūtė („Bėgimo klubas“, Kaunas) – 1 val. 17 min. 50 sek.

Dviratininkų grupės lyderiai ežerą įveikė pakrantėmis. Greičiausias buvo šiaulietis Raimundas Jaseliūnas („Tori“) – 1 val. 15 min., antras finišavo Audris Vaivilavičius („Dviratai-Daistatus“, Kaunas) – 1 val. 17 min. 30 sek., trečią vietą iškovojo Romas Kubilius („Versmė“, Plateliai) – 1 val. 21 min. 20 sek.

Tarp dviratininkių greičiausiai mynė Kornelija Kertenytė iš Žiežmarių – 1 val. 30 min. 16 sek., antra – šiaulietė Raminta Sankauskienė („S-Sportas“) – 1 val. 48 min. 11 sek., trečia finišavo kita šiaulietė Karolina Špukaitė („S-Sportas“) – 2 val. 2 min. 57 sek.

Visų grupių prizininkai apdovanoti jubiliejinių lenktynių marškinėliais „Aš įveikiau Rėkyvą“, o visiems dalyviams įteiktas jubiliejinis medalis, kuriame galėjo įsiamžinti savo pasiektą rezultatą.

Greičiausiam bėgikui ir bėgikei atiteko prizas – „Scott“ bėgimo bateliai, o absoliučiai greičiausiam dviratininkui – „Mavic“ dviratininko bateliai. Tradicinis ekstremalių varžybų rėmėjas padovanojo net durpių iš Rėkyvos pelkės.

Varžybų organizatorius, klubo „S-Sportas“ atstovas Svajūnas Ambrazas, pats kasmet įveikia šią vieną iš įdomiausių laukinių trasų. Per dešimt metų yra tekę bėgti ir per sniegą, ir per ledą. Kai kas pelkėje yra pametęs savo bėgimo batelį, kai kas pasiklydęs, kai kas į nuotykius vedasi ir savo šunis.

„Šiandien sąlygos buvo sunkios, nes trasa labai šlapia, o pelkė šalta, šaldė ir vėjas nuo ežero, – pasakojo S. Ambrazas. – Smagu, kad varžybos sutraukė tiek daug dalyvių. Dalis joms ruošiasi iš anksto, išbando trasą, susiranda trumpiausią takelį, pasidaro kokį tiltelį per kanalą, padeda ir bebrai.“

Šiemet varžybose buvo daug žygeivių – apie 120 žmonių, įsitraukė ir patys rėkyviškiai. „Labiausiai džiugina varžybų atmosfera: dalyviai po finišo kartu vaišinasi kareiviška koše, arbata, kava. Visi bendrauja, dalijasi įspūdžiais, labai draugiška atmosfera“, – džiaugėsi S. Ambrazas.

Įveikti vienintelį tokio dydžio aukštapelkės ežerą (Rėkyvos ežero plotas – 11,8 kv. km) prieš dešimt metų sugalvojo šiauliečiai orientacininkai, norėdami pasiruošti artėjančiam varžybų sezonui. Iššūkis tapo tradicija – kasmet daugėja ekstremalaus bėgimo ir nuotykių entuziastų, kurie gali pasakyti „Aš įveikiau Rėkyvos ežerą“.

Kviečiame registruotis ir į penktą LBT etapą – tradicines 51-ąsias bėgimo varžybas „Senvagė 2019“, kurios vyks balandžio 13 dieną Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)