Po nemalonios situacijos, LTF turėjo staigiai ieškoti naujos arenos finalams, o laiko buvo likę tik mėnuo. Į užklausas greitai reagavo 2014 metais pastatytos Palangos sporto centro arenos vadovai, kurie maloniai sutiko priimti tinklininkus ir padėti sukurti didelę šio sporto šventę.

„Kai sužinojome, kad Jonavoje finalai atšaukti, buvo lengvas šokas, nes viską padarėme teisingai, arena buvo užrezervuota – ramiai sau ruošėmės finalams, viską derinome su įvairiais tiekėjais.

Po netikėtos žinios, kuomet mums buvo pranešta, kad susidubliavus renginiams, Jonavos rajono savivaldybės vadovybės lygmenyje areną buvo nuspręsta atiduoti vykdyti krepšinio finalus, turėjome staigiai spręsti susidariusią problemą, – kalbėjo LTF generalinis sekretorius Andrius Gaidys. – Gavome malonią žinią iš Palangos sporto centro, kuris sutiko mus priimti ir pažadėjo savo pagalbą.

Pati arena yra labai smagi, jauki ir tinkama tinkliniui. Bandysime padaryti viską, kad komandos jaustųsi patogiai ir tai būtų tikrai gera šventė visiems tinklinio fanams ir patiems žaidėjams. Taip pat visos komandos turės galimybę pasitreniruoti dieną prieš finalus“.

Palangoje šiuo metu nėra tinklinio komandos, tačiau sporto mokykloje auga jaunoji karta, todėl tinkliniui tai bus puiki galimybė parodyti aukštesnio lygio žaidimą, sudominti ateities kartą ir įleisti gilesnes šaknis ir plėsti savo geografiją.

„Žinoma, kad mums labai svarbu atsirasti regionuose. Kiekvienais metais bandome vis skirtingas Lietuvos vietas, bėda tik ta, kad ne visi miestai turi arenas, tinkamas tokiems renginiams.

Palangoje puiki atmosfera, be to, gero tinklinio čia jau seniai nebuvo, tačiau dar daugelis žaidėjų tikrai prisimins gerus laikus, kada tinklinis karaliavo Palangoje ir kada čia leidome vasaras varžybose. Taip pat tai yra gera naujiena Klaipėdos komandos sirgaliams, kuriems bus patogu atvykti palaikyti savo komandą“, – teigė A. Gaidys.

TOP SPORT Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionatų finaluose kovos po keturias stipriausias komandas. Vyrų gretose dėl medalių kausis Kelmės „Etovis“, Klaipėdos „Amber Queen“, Marijampolės „Sūduvos“ ir Kauno „RIO-Starto“ ekipos, o moterų – Alytaus „Prekyba-Parama“, Kauno „Kaunas-VDU“, Jonavos „Aušrinė-KKSC“ ir Vilniaus universitetas (VU). Šie klubai dar savo jėgas išsiaiškins pusfinaliuose, kurie vyks kovo mėnesį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)