Josho Adamso ir Jonathano Davieso gražios ir rezultatyvios atakos pirmajame kėlinyje lėmė 13-ąją iš eilės Velso pergalę. Velsas šventė pergalę išvykoje 18:11 (15:6). Velso treneriui Warrenui Gatlandui tai buvo 11-oji pergalė iš eilės prieš škotus.

Antrajame kėlinyje škotas Darcy Grahamas pelnė pirmą žeminimą savo komanda, bet to buvo per mažai. Velsas atsilaikė paskutinėmis minutėmis nuo lemiamo šturmo ir šventė svarbią pergalę.

Trečią nesėkmę iš eilės patyrę škotai kitą savaitgalį vyks į Londoną, kur bandys pirmą kartą nuo 1983 metų pasiekti pergalę prieš anglus. Velsas namuose lemiamame mače priims dabartinius čempionus airius.

Anglijos sunkiasvorė artilerija be didesnio gailesčio namuose 57:14 (31:7) sutraiškė autsaiderę Italijos komandą. Net aštuonis žeminimus pelnę anglai išsaugojo viltį iškovoti „Šešių nacijų“ trofėjų.

Po du žeminimus anglams pelnė Manu Tuilagi ir Bradas Shieldsas. Italai nesugebėjo sulaikyti tiksliai kamuolį kontroliavusių anglų ir galėjo pasiguosti tik Tommaso Alleno bei Luca Morisio žeminimais.

Anglijos svajonė iškovoti „Šešių nacijų“ titulą išliko gyva, tačiau tam reikia sulaukti Velso nesėkmės prieš airius. Italijos rinktinė anglams pralaimėjo 25-tą kartą iš eilės.

Čempionės titulą ginanti Airijos rinktinė taip pat dar neatsisako minčių pakartoti praėjusių metų sėkmę ir savo aikštėje 26:14 (19:0) įveikė Prancūziją. Namuose airiai nuo pat pradžių įrodinėjo pranašumą prieš prancūzus. Kapitonas Rory Bestas žeminimu išvedė šeimininkus į priekį, vėliau tą patį padarė Johnny Sextonas, Jackas Conanas ir Keithas Earlsas.

Vis geresnį žaidimą šių metų turnyre demonstravę prancūzai šįkart neatsilaikė prieš airių atakas, kurios pasižymėjo savo jėga ir tikslumu. Prancūzams paguodos žeminimus antrajame kėlinyje pelnė Yoannas Huget ir Camille Chatas.

Airiams paskutiniame ture būtina įveikti Velsą ir tikėtis, kad anglai praras taškų mače su Škotija.

Turnyro lentelė po keturių turų:

1. Velsas 16 tšk.

2. Anglija 15

3. Airija 14

4. Škotija 6

5. Prancūzija 6

6. Italija 0.

Paskutinis – penktasis -turas vyks šeštadienį. Italija namuose priims Prancūziją, Velsas – Airiją, o Anglija – Škotiją.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją