Jonaviečiai ir svečiai savo jėgas galės išbandyti 2 km arba 15 km trasose.

30-ą kartą rengiamo bėgimo pradžia buvo dar 1989 metais, kai 16 entuziastų iš Jonavos krašto bėgdami etapais nešė Lietuvos vėliavą. Paskelbus Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo aktą, bėgimas tapo tradiciniu – vyksta kiekvienais metais kovo 11 dieną, o dalyvių skaičius kasmet auga.

„Tradiciškai visą dėmesį skirsime sportininkams. Kaip visuomet norime du zuikius nušauti – leisti išmėginti jėgas mėgėjams ir pamatyti profesionalus, kurie vertina šį bėgimą kaip gerą apšilimą prieš pagrindinius startus, – pasakojo viena iš renginio organizatorių Dalia Venckevičienė. – Žinoma, švenčiame linksmai ir patriotinės eitynės su vėliavėlėmis ir balionais kaip visuomet papuoš renginį – kartu visi lauksime sugrįžtančių iš pagrindinės trasos bėgikų“.

15 km distancijoje finišavę 6 vyrai ir 6 moterys bus apdovanojami ne tik taurėmis, bet ir piniginiais prizais. Pernai 15 km distanciją pirmieji įveikė Justinas Beržanskis ir Loreta Kančytė.

Bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“ /  FOTO: Rokas Lukoševičius

Kojas pakrutinti tikrai verta, nes dalyvių laukia ne tik piniginiai, bet ir itin vertingi specialūs prizai. Jau skelbėme, kad penkiuose Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapuose greičiausio klubo laukia piniginiai prizai. Prie jų neseniai pridėtas dar vienas įspūdingas apdovanojimas.

„Džiaugiamės, kad prie greičiausio klubo apdovanojimo prisidėjo ir kelionių organizatorius „Magelano kelionės“, įsteigęs prizą – šešis kelialapius į 2020 metų Milano maratoną, – naujieną pristatė Lietuvos bėgimo taurės kuratorius Audrius Jaraminas. – Daugiausiai taškų surinkęs klubas galės deleguoti 6 narius į Milano maratoną, jiems bus apmokėtas starto mokestis ir kelionės išlaidos. Nugalėtojams taip pat atiteks ir sportiniai bateliai“.

Jis pridūrė, kad specialus prizas nuo šiol lauks ir kiekviename LBT etape – jį loterijos būdu nustatys „Magelano kelionės“. Prieš startą ištraukto laimingojo numerio savininkui bus įteikta kelionė į vieną iš Europos sostinių.

Pirmasis Lietuvos bėgimo taurė (LBT) šiais metais startavo Kėdainiuose, kur ilgiausioje 10 km distancijoje triumfavo Aurimas Skinulis ir Gitana Akmanavičiūtė.

Po dviejų etapo klubų įskaitoje į priekį išsiveržė „Lukas“ (2064 taškai), antras – „Bėgimo klubas“ (2031), trečias – „Jonavos BK Maratonas“ (1791), ketvirtas – „Kauno BMK“ (1619), penktas – „Stadija“ (1282).

Registracija į trečiąjį LBT etapą – XXX bėgimą „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“.

Kviečiame registruotis ir į ketvirtą LBT etapą – Nuotykių lenktynes „Aplink Rėkyvos ežerą“ – kuris vyks artimiausią savaitgalį po renginio Jonavoje – kovo 17 dieną. Šiuo bėgimu Šiauliuose bus paskelbtas vasaros sezonas.

Bėgimo „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“ programa:

10.45 val. – 2 km bėgimo startas prie Jonavos rajono savivaldybės

11.15 val. išvykimas autobusais į 15 km starto vietą nuo Jonavos sporto arenos

11.45 val. iškilmingų eitynių pradžia prie Jonavos savivaldybės aikštės

12.00 val. – 15 km bėgimo startas prie obelisko A. Kulviečiui Kulvos seniūnijoje

14.30 val. iškilmingas varžybų dalyvių apdovanojimas Jonavos sporto arenoje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)