LDSF prezidentas Romualdas Bakutis BNS sakė, kad treneris kol kas mėnesiui nušalinamas nuo darbo su federacijos globojama sportininke Olivija Baleišyte.

Per šį laiką federacija stebės, ar seksualiniu priekabiavimu trenerį apkaltinusios buvusios sportininkės kreipsis į teisėsaugą ir kaip reaguoti žada pats A. Jakimavičius.

„Mes po mėnesio grįšime ir jeigu (dėl šmeižto – BNS) nesikreips į teisėsaugą ponas Jakimavičius, tai mes traktuojame kaip absoliutų jo kaltės pripažinimą ir tada imamės pačių griežčiausių priemonių“, – teigė R. Bakutis.

„Lietuvos dviračių sporto federacija netoleruoja jokių moralės ir etikos normos pažeidimų sporte. (...) Mums šis atvejis labai skaudus“, – pridūrė jis.

R. Bakutis tvirtino, kad federacija neturi galimybių užkirsti kelią A. Jakimavičiui dirbti kitose pareigose, nes treneriai nebėra licencijuojami.

Dviratininkę O. Baleišytę kol kas treniruos Dmitrijus Leopoldas.

Federacijos prezidento teigimu, A. Jakimavičius dirba Panevėžio kūno kultūros ir sporto centre bei sporto klube „El Eko Sport“.

Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Saulius Raziūnas BNS sakė, kad treneris tęsia darbą, kol įstaiga nepabaigs vidinio tyrimo.

„Nežinau, aš dar nesusekiau duomenų, ką nusprendė federacija. Mes patys atliekame tyrimą šiuo klausimu“, – teigė S. Raziūnas.

Detalių apie vykstantį tyrimą ir jo trukmę direktorius nepateikė.

Su klubo „El Eko Sport“ vadovu Bronislovu Pliavga BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Buvusios dviratininkės anonimiškai apkaltino A. Jakimavičių nuolat laidžius seksualinio pobūdžio pastabas, stovyklose ir išvykose girtavus, buvus gašliam, lindus į lovą, liepus svertis vilkint tik apatinius drabužius.

Treneris kaltinimus neigia ir vadina juos priešų išpuoliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)