400 m rungties pusfinalyje ji nuotolį įveikė per 52,33 sek. bei pagerino savo pačios prieš metus pasiektą šalies rekordą.

Tarp visų pusfinalio dalyvių lietuvės rezultatas buvo antras – greičiau bėgo tik šveicarė Lea Sprunger (51,90 sek.).

A. Šerkšnienės pasiekimą dar įspūdingesniu daro faktas, kad iš kiekvieno bėgimo į finalą žengė tik po dvi greičiausias lengvaatletes. O drauge su mūsiške bėgo ne tik minėta L. Sprunger, bet ir sezono lyderė lenkė Iga Baumgart-Witan bei ketvirtą sezono rezultatą turėjusi airė Phil Healy.

„Galvojau, kad laikas nesvarbu, nes patenka tik dvi pirmos ir nuo pat pradžių visoms vienodas šūvis, vienodas startas.

Žinojau, kad iki šiol nebuvau parodžiusi to laiko, kurį galiu. Tiesiog negalvojau apie konkurentes, apie vardus, apie lyderes.

Galvojau, kaip reikia bėgti, kokia taktika, tiesiog susikaupti ir laikytis“, – prisiminė A. Šerkšnienė.

Praėjusių metų pasaulio čempionate mūsiškė liko per plauką nuo finalo, septinta, o per visą karjerą finalas mūsiškei buvo išsprūdęs ne sykį. Tad nenuostabu, kad po finišo ją ašarodami sveikino Lietuvos komandos atstovai.

„Finale bėgti labai smagu ir labai norisi. Džiugu, kad patekau. Tikiuosi, kad pavyks dar geriau pasirodyti. Visoms šansai finale lygūs, faktas, kad visos šešios stiprios. Bus matyti, vienoms pavyksta trečią kartą gerinti asmeninį, kitoms ne. Nenorėčiau likti paskutinė tai tikrai“, – šypsojosi A.Šerkšnienė.

Šeštadienį finalas – 22 val. 10 min.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)