10 km distanciją greičiausiai įveikė ir trasos rekordą pagerino R. Kančys („Kauno maratono klubas“). Olimpietis maratonininkas ilgiausią atstumą Mažeikiuose nubėgo per 31 min. 23,6 sek. Antras finišo liniją kirto Aurimas Rimkus („Stadija“, 33 min. 26 sek.), trečias – Evaldas Nausėda („Bėgimo klubas“, 33 min. 34,7 sek.)

„Geras jausmas finišuoti Vasario 16-ąją pirmam. Apskritai gera buvo Mažeikiuose, šiltai priėmė ir palaikė, o oras buvo nuostabus, – kalbėjo antrojo LBT etapo nugalėtojas R. Kančys. – Rezultatas puikus pirmam plento startui šiais metais, o dar pavyko pagerinti ir trasos rekordą. Išvažiavau iš Mažeikių su šypsena“.

Moterų grupėje pirmoji 10 km įveikė ir taip pat trasos rekordą pagerino L. Kančytė („Kauno maratono klubas“). Remigijaus sesuo distanciją nubėgo per 36 min. 04,6 sek. Jai į nugarą kvėpavo olimpietė maratonininkė Remalda Kergytė-Dauskurdienė („Stadija“), kuri trasą įveikė per 36 min. 18,9 sek. Trečia finišo liniją kirto Viktorija Varnagirytė („Lukas“, 39 min. 03,1 sek.).

Kaip ir nugalėtoju tapęs brolis, L. Kančytė pirmą kartą bėgo Mažeikiuose ir džiaugėsi ne tik gražiu renginiu, bet ir asmeniniu bei trasos rekordais: „Nesitikėjau, kad pavyks pasiekti asmeninį 10 km rekordą. Po dviejų dienų Lietuvos čempionato Šiauliuose šios varžybos tikrai nebuvo lengvos. Galvojau, kad trečią dieną organizmui bus sunku, bet bėgau tikrai lengvai. Be to, atsipalaiduoti neleido ir Remalda“.

Prieš tai Šiauliuose Loreta gerino asmeninius rekordus 1500 m ir 3000 m distancijose, o jos artimiausias rimtas startas laukia balandžio 7 dieną Berlyne, kur bėgikė išmėgins jėgas pusmaratonyje.

Brolis ir sesuo Kančiai tvirtino, kad jie ketina dalyvauti ir kituose LBT etapuose, jei tik jie nesutaps su kitomis varžybomis.

3,3 km distanciją pirmas įveikė Tomas Bačiulis („Šiaulių sporto gimnazija“, 11 min. 10,2 sek.), antras – Valentinas Uža („Klaipėdos maratonas“, 11:14,2), trečias – Laimis Verbliugevičius („Spirit gridrit Club/Maratonas“, 11:25,8). Moterų grupėje pirmoji finišavo Ugnė Paurytė („R.Sargūno gimnazija“, 12:59,7), antroji – Gabija Šmaižytė (Klaipėda, 13:32,9), trečioji – Daiva Bielevičiūtė („Bėgimo klubas“, 13:33,5).

Pirmasis Lietuvos bėgimo taurė (LBT) šiais metais startavo Kėdainiuose, kur ilgiausioje 10 km distancijoje triumfavo Aurimas Skinulis ir Gitana Akmanavičiūtė.

Nuo Kėdainių bėgimo vedama greičiausio klubo įskaita, kaip tai buvo ir pernai, o penkiuose etapuose greičiausių klubų laukia specialūs apdovanojimai.

Po dviejų etapo klubų įskaitoje į priekį išsiveržė „Lukas“ (2064 taškai), antras – „Bėgimo klubas“ (2031), trečias – „Jonavos BK Maratonas“ (1791), ketvirtas – „Kauno BMK“ (1619), penktas – „Stadija“ (1282).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)