„Labiausiai džiugina tai, kad Lietuvoje auga perspektyvi boksininkų karta. Kaip ir kiekvienais metais, jaunieji Lietuvos boksininkai laimėjo medalį Europos jaunių čempionate, iškovojo kelialapį į pasaulio jaunimo čempionatą. Tikimės, kad jaunimo gretose auga ir būsimi olimpiečiai, - sveikino Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga. - Lietuvos suaugusiųjų rinktinei buvo intensyvus pasirengimo etapas. Nors pernai nevyko suaugusiųjų pasaulio ir Europos čempionatai, šiais metais jau prasideda kova į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes“.

Geriausiu 2018 m. Lietuvos boksininku išrinktas Vytautas Balsys. Skambiausias šilutiškio laimėjimas - pasaulio studentų čempionate iškovotas bronzos medalis. V. Balsys taip pat laimėjo Lietuvos čempionatą ir Kaune vykstantį Algirdo Šociko tarptautinį turnyrą bei tapo tarpvalstybinio mačo Lenkija - Lietuva nugalėtoju.

„Manau, kad man pavyko sėkmingai pereiti iš jaunimo į suaugusiųjų boksą, bet dar reikia daug tobulėti ir daug ko išmokti. Pagrindinis tikslas buvo laimėti pasaulio studentų čempionato medalį. Tai pavyko įgyvendinti ir dėl to labai džiaugiuosi. Norėjosi medalio ir Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionate, bet to pasiekti nepavyko. Sieksiu medalio šių metų jaunimo čempionate, o vėliau svarbiausios varžybos bus Europos žaidynės, kur prasidės kova dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes“, - sakė 21-ą gimtadienį švenčiantis V. Balsys.

Geriausia Lietuvos boksininke išrinkta Ana Starovoitova. Europos moterų čempionate lietuvė užėmė 9 vietą, iškovojo aukso medalius Lietuvos čempionate ir tarptautiniame Vitalijaus Karpačiausko turnyre Panevėžyje.

„Praėję metai buvo geri. Negaliu sakyti, kad puikūs, nes tikėjausi aukštesnės vietos Europos čempionate. Bet po kovos mes nemojuojam kumščiais, todėl žiūriu į priekį ir stengsiuosi šiais metais iškovoti aukštesnes vietas tarptautinėse varžybose. Pasaulyje moterų boksas sparčiai populiarėja, ypatingai po to, kai buvo įtrauktas į 2012 m. Londono olimpinių žaidynių programą. Lietuvoje moterų boksas dar nėra labai populiarus, bet po truputį daugėja bokso treniruotes lankančių merginų“, - teigė A. Starovoitova.

Ana Starovoitova

Geriausiojo boksininko titulas jaunių grupėje atiteko Aleksandrui Trofimčiukui. Visaginietis antrus metus iš eilės pateko tarp Europos jaunių čempionato prizininkų ir iškovojo bronzos medalį. A. Trofimčiukas skynė pergales ir tarptautiniuose turnyruose. Laimėjo ne tik Lietuvoje vykusius V. Karpačiausko ir Ričardo Tamulio turnyrus, bet ir turnyrus Rusijoje bei Baltarusijoje.

Geriausiu boksininku jaunimo grupėje išrinktas Liudvikas Lagunavičius. Kaunietis Europos jaunimo čempionate užėmė penktą vietą ir iškovojo kelialapį į pasaulio čempionatą. Pasaulio pirmenybėse L. Lagunavičius užėmė devintąją vietą. Tarp prizininkų L. Lagunavičius pateko Vilniuje vykusiame tarptautiniame Dano Pozniako jaunimo turnyre.

Geriausiu treneriu išrinktas Vincas Murauskas. Net šeši šilutiškio auklėtiniai, tarp jų ir geriausiu metų boksininku išrinktas V. Balsys, tapo 2018 metų Lietuvos čempionais.

Vincas Murauskas (viduryje)

Geriausiu teisėju tapo Gintaras Šniukšta. Tarptautinio pripažinimo sulaukęs ir svarbiausiose varžybose teisėjaujantis lietuvis praėjusiais metais teisėjavo jaunimo olimpinėse žaidynėse Buenos Airėse, Europos jaunimo ir jaunių čempionatuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)