Ketvirtadienį buvo oficialiai paskelbta, kad šis mūšis vyks Jurbarke.

Lietuvos regbio federacijos generalinis sekretorius Irmantas Kukulskis bei LRF valdybos narys Paulius Zubavičius lankėsi Jurbarko rajono savivaldybėje, kur buvo aptartos galimybės organizuoti šį susitikimą.

Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius bei vicemeras Saulius Lapėnas palaikė iniciatyvą ir džiaugėsi, kad regbio šventė vyks būtent jų mieste.

„Labai džiaugiuosi, kad Jurbarkas sutik priimti šią šventę. Jurbarke turime regbį, ten gyvenančių ir rinktinėje žaidžiančių sportininkų. Kadangi rungtynės vyks anksti pavasarį, daugelis didžiųjų miestų mums nesutiko padėti, tačiau džiaugiuosi, kad eilinį kartą pavyzdį rodo būtent mažieji miestai. Galima daryti išvadą, kad Lietuvos regbiui gyvybiškai svarbus ir reikalingas yra dirbtinos dangos stadionas“, – sakė LRF generalinis sekretorius Irmantas Kukulskis.

Iki šiol lietuviai su portugalais nėra žaidę. 2004 metais Portugalijos rinktinė iškovojo Europos nacijų taurę, o 2007 metais debiutavo prestižiniame pasaulio regbio čempionate.

Antrojo pagal pajėgumą Europos čempionato diviziono „Trophy“ turnyrą Lietuvos rinktinė pradėjo 30:10 nugalėdama čekus ir 0:33 nusileisdama lenkams.

Portugalijos regbininkai pasirodymą pradės tik šį savaitgalį akistata su Lenkijos komanda. Vėliau portugalai dar sužais su olandais, šveicarais ir čekais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)