Jau nuo pat pirmųjų kėlinio minučių buvo aišku – susitiko vienas kito verti varžovai. Kėlinį pradėjo ir žingsneliu priekyje buvo svečiai iš sostinės – beveik visą kėlinį komandas skyrė 2 įvarčiai. Tačiau bėgant paskutinėms kėlinio minutėms kauniečiai pradėjo tirpdyti šią persvarą ir paskutinę kėlinio minutę persvėrė rezultatą į savo pusę – 16:15.

Antroje rungtynių pusėje kauniečiai išlaikė žaidimo tempą ir padidino savo persvarą iki 3 įvarčių (21:18), tačiau „Šviesa“ pasistengė, kad kėlinio viduryje švieslentė vėl rodytų lygiąsias (22:22). Lygi kova tęsėsi iki paskutinės kėlinio minutės, kai vilniečiai persvėrė rezultatą ir minimalią persvarą išlaikė iki finalinės sirenos (27:28).

„Kaip ir tikėtasi – rungtynės sunkios, nors ir pralaimėtos. Nesusitvarkėme su savo uždaviniais. Nesugebėjome apsiginti, o puolimas sušlubavo iškritus Arminui Stankūnui. Na, ir, žinoma, pritrūko sėkmės“, – neslėpė „Ąžuolo-KTU“ vyr. treneris Darius Talačka.

„Sunkios rungtynės. Norėjome po savaitgalio reabilituotis. Pavyko ne iki galo, bet džiaugiuosi, kad sėkmė šypsojosi mums. Antrajame kėlinyje turėjome geriau dirbti gynyboje ir visame žaidime turėjome geriau realizuoti metimus. Tada jokių problemų nebūtų kilę“, – pergale džiaugėsi Vilniaus „Šviesos“ vyr. treneris Raimondas Maldžius.

Kauno komandai 6 įvarčius pelnė Vilius Juozaitis, po 5 – Arminas Stankūnas ir Mantas Sturonas.

„Šviesos“ komandoje 11 kartų pasižymėjo Karolis Antanavičius, 5 – Valdas Drabavičius.

Vilniaus klubas (22 tšk.) tapo čempionato lyderiu, o Kauno ekipa (16 tšk.) yra ketvirta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją