Pastaruosius dvejus metus Mažeikiuose triumfavęs Justinas Beržanskis planuoja ginti nugalėtojo vardą, o jam iššūkį mesti ketina Rio de Žaneiro olimpiadoje maratoną bėgęs Remigijus Kančys.

„Po neseniai įvykusio susitikimo su Mažeikių bendruomene gavau netikėtą pasiūlymą kartu atšvęsti Vasario 16-ąją. Kad ir kaip būtų keista, bet dar nė karto taip nešvenčiau mums brangios dienos“, – kalbėjo pirmą kartą Mažeikiuose bėgsiantis R. Kančys.

Olimpietis maratonininkas šiuos metus pradėjo nuo bėgimo miško trasa ir Lietuvos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionato 3000 m rungties.

„Tam tikra prasme šis bėgimas Mažeikiuose man bus pirmasis, nes vėl būsiu „savo rogėse“. Tikiuosi gerai praleisti laiką ir pabendrauti su kolegomis. Prie starto linijos visi esame lygūs. Kovosime kiekvienas ne tik su varžovais, bet ir su savimi pačiu“, – didelių tikslų antrajame LBT etape nebrėžė R. Kančys, į bėgimą atvažiuosiantis kartu su kylančia Lietuvos lengvosios atletikos žvaigžde, savo seserimi Loreta.

Pagrindinė renginio rungtis – 10 km bėgimas sertifikuota trasa, o pradedantiesiems ir mėgėjams bus skirtas vienas ratas, kurio ilgis 3,3 km. Vaikai jėgas nemokamai galės išmėginti 400 m ir 1200 m distancijose.

2018 metų bėgimas Mažeikiuose /  / FOTO: Rokas Lukoševičius

Prizais bus apdovanoti rungčių nugalėtojai ir prizininkai, greičiausi mažeikiškiai, jauniausi ir vyriausi dalyviai, specialus apdovanojimas atiteks 10 km rekordus pasiekusiam vyrui ir moteriai. Specialūs apdovanojimai laukia gausiausios ir greičiausios komandų.

„Tai yra vienijanti mūsų tautos ir valstybės šventė, graži proga pabūti kartu. Po šaltojo periodo žmonės būna pasiilgę varžybų, o jau ir pavasario nuojauta kutena padus. Bėgimas vyksta senamiesčiu, kur trasa simboliškai driekiasi Laisvės ir Vasario 16-osios gatvėmis. Tikimės saulėto ir gero oro“, – kalbėjo renginio organizatorė, Mažeikių bėgikų klubo „Penki kalnai“ vadovė Milda Zubavičienė.

Pernai „Už laisvę“ bėgo 1098 dalyviai, o šiemet renginio, kuris yra įtrauktas ir į oficialų Lietuvos lengvosios atletikos federacijos kalendorių, organizatoriai tikisi bėgikų rekordo.

Išvakarėse iš toliau atvykusius svečius miesto verslo ir turizmo darbuotojai kvies sudalyvauti ekskursijoje ir pasivaikščioti po Mažeikius.

Pirmasis Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapas šiais metais startavo Kėdainiuose, kur ilgiausioje 10 km distancijoje triumfavo Aurimas Skinulis ir Gitana Akmanavičiūtė, o klubų įskaitoje į priekį išsiveržė „Bėgimo klubas“.

Nuo Kėdainių bėgimo bus vedama greičiausio klubo įskaita, kaip tai buvo ir pernai, o penkiuose etapuose greičiausių klubų laukia specialūs apdovanojimai.

Registruotis į Mažeikių organizuojamą renginį „Bėgame už laisvę“ GALITE ČIA.

Kviečiame registruotis ir į trečiąjį LBT etapą – XXX bėgimą „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“, kuris numatytas kovo 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją