Vilnietis vasario 10-15 dienomis Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje su geriausiais 14-18 metų amžiaus Senojo žemyno snieglentininkais varžysis „slopestyle“ arba akrobatinio nusileidimo rungtyje, kur vertinami triukų sudėtingumas ir atlikimo kokybė.

„Norisi didžiausio ir geriausio apdovanojimo, tačiau stengiamės save raminti ir negalvoti apie lūkesčius, tiesiog reikia susitelkti į tai, ką darome. Motiejaus sportinė forma ir techninis lygis kol kas labai geri. Sudarėme programą, kurią reikės tiesiog švariai atlikti“, – apie planus kalbėjo Motiejaus treneris ir tėvas Artūras Morauskas.

Snieglenčių trasa Sarajeve jau išbandyta – M. Morauskas vasario pradžioje Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje varžėsi Europos taurės varžybų etape ir liko šalia prizininkų pakylos.

„Vienas mano pagrindinių tikslų Sarajeve – atlikti geriausius savo triukus ir įveikti trasą negriuvus. Kitas tikslas – kad tas pasirodymas užkeltų mane ant prizininkų pakylos“, – juokėsi Motiejus.

Anot snieglentininko, šis startas jam savotiškas iššūkis šeimoje – vyresnė sesuo, sprinterė Modesta prieš 8 metus Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Trabzone tapo 400 m bėgimo nugalėtoja ir Motiejus jokiu būdu nenorėtų jai nusileisti.

„Mūsų ambicijos didelės, bet rezultatai dažnai velkasi iš paskos. Tokiose varžybose svarbus faktorius yra sėkmė. Daug lemia trasos danga, sniegas – gana sudėtinga atlikti visą eilę triukų, – mintimis dalinosi treneris A. Morauskas. – Pastaruoju metu su savo triukų arsenalu taikomės į prizines vietas. Dažnai patenkame į finalus ir užkvimpa prizine vieta – trūksta labai nedaug. O Sarajeve konkurencija bus labai didelė, bus su kuo kovoti“.

Motiejų į snieglenčių sportą atvedė jo treneriu tapęs tėtis. „Tai, kad tėtis yra mano treneris, gerokai sunkiau, tenka suderinti sporto ir šeimyninį gyvenimą“, – kalbėjo jis. Jaunajam snieglentininkui pritarė ir Artūras: „Psichologiškai sunku. Negali sakyti, kad trukdo, bet ir nepadeda. Su paprastu treneriu kartais negali sau leisti kažko, ką leidi sau su tėvu“.

Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos dešimtokas neslėpė, kad suderinti sportą ir mokslus gana sudėtinga ir dažniausiai dėl įtempto treniruočių ir varžybų grafiko nukenčia mokslai.

„Šiame sporte mane laiko meilė snieglentėms. Aš jų netgi nelaikau sporto šaka. Pavyzdžiui bėgimas ar šuolis į aukštį reikalauja daug vargo ir kančių treniruotėse, o snieglentėmis dauguma užsiima todėl, kad tai linksma. Man tai – kaip hobis, kur rūpi ne jėga ir ištvermė, o stilius ir fantazija. Čia mane „veža“ adrenalinas ir pasididžiavimo jausmas, kai atlieki naują triuką ir gerai pasirodai varžybose“, – sakė jis.

Didžiausia M. Morausko svajonė – tapti žinomu snieglentininku ir turėti daug fanų. „Planuose yra ir 2022 metų Pekino žiemos olimpinės žaidynės, o 2020 metų Tokijo vasaros olimpiadą paliksiu sesei“, – šmaikštavo Motiejus.

***

Į Bosniją ir Hercegoviną iš Lietuvos vyks keturi slidininkai, keturi biatlonininkai, du kalnų slidinėjimo, po vieną – dailiojo čiuožimo ir snieglenčių sporto atstovą.

Olimpiniame jaunimo žiemos festivalyje vyks 8 sporto šakų varžybos, jose rungsis apie 1500 sportininkų iš 50 Europos valstybių.

1984 metais Sarajeve vyko žiemos olimpinės žaidynės, jose aukso medalį biatlono estafetės varžybose iškovojo lietuvis Algimantas Šalna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)