Tarptautiniame turnyre, kuris vyko „Lteam“ žiemos olimpinio festivalio“ metu, iš viso varžėsi 14 komandų iš Lietuvos ir Rusijos. Lietuvos čempionatas yra įtrauktas į Europos tinklinio konfederacijos (CEV) kalendorių ir komandos galėjo kovoti dėl įskaitinių reitingo taškų.

Vyrų varžybose triumfavo Arno Rumševičiaus, Manto Donėlos, Justos Abramaičio ir Tado Donėlos komanda. Ji pusfinalyje 2-0 (15:12, 15:9) nugalėjo ekipą, kurią sudarė Kęstutis Tumosas, Mindaugas Vyšniauskas, Povilas Žukauskas ir Darius Gobis, o finale per 17 min. 2-0 (15:10, 15:10) pranoko Domantą Saladžių, Petrą Puidoką, Andrių Jonaitį ir Marių Malinauską.

Susitikime dėl bronzos medalių K. Tumosas, M. Vyšniauskas, P. Žukauskas ir D. Gobis 2-0 (15:11, 15:11) įveikė Vytautą Dimšą, Tomą Kazočiūną, Gedą Zabitą bei Tomą Purvinį.

„Buvo tikrai nelengva, bet įveikėme ledą. Daugiausiai problemų buvo dėl sniego. Kritimai buvo gana skaudūs, kūnas tiesiog degė“, – šypsojosi nugalėtojai.

Lietuvos čempionėmis tapo Vytenės Vitkauskaitės, Urtės Andriukaitytės ir Daivos Anuškevičiūtės trio. „Venesuela“ pasivadinusios merginos pusfinalyje 2-0 (15:10, 15:2) pranoko Ainę Raupelytę, Moniką Mačionytę, Moniką Smaliukaitę ir Jolvitą Briazkalaitę, o finale po atkaklios net 35 min. trukusios kovos 2-1 (13:15, 15:10, 15:10) įveikė Svetlaną Bekiš, Liliją Frelik ir Birutę Aleknavičiūtę.

„Pergalę lėmė gera nuotaika. Finalo pirmajame sete nebuvome atsipalaidavusios, kaip tik priešingai – per daug įsitempusios žaidėme. Vėliau atsipalaidavome ir laimėjome“, – po finalo kalbėjo tinklininkės.

Jos pridūrė, kad pavadinimas „Venesuela“ gimė „Lteam olimpinio festivalio“ metu išgirdus grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ dainą. „Jeigu būtų leidę, būtume komandą pavadine „Pusvalandukas iki Venesuelos“, – sakė V. Vitkauskaitė.

Mažajame finale A. Raupelytės, M. Mačionytės, M. Smaliukaitės ir J. Briazkalaitės komanda 2-0 (15:12, 15:8) įrodė pranašumą prieš ekipą, kurią sudarė Gintarė Tankelevičienė, Viktorija Novičkova, Viktorija Žukauskaitė, Rasa Žukauskienė.

Varžybų prizininkams atiteko taurės, „Lteam“ atminimo medaliai bei piniginiai prizai.

Pagal dabartinį planą, 2022 metais sniego tinklinis bus įtrauktas į žiemos olimpines žaidynes kaip parodomoji sporto šaka, o visaverčiu žiemos žaidynių dalyviu jis taps 2026 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją