26-erių metų lietuvis praėjusiame sezone pateko tarp 25 „Pittsburgh Pirates“ pagrindinės sudėties žaidėjų, kurie pradėjo sezoną, tačiau vėliau jam vėl teko dažnai migruoti tarp „Pirates“ ir dukterinės ekipos „Indianapolis Indians“ ir iš viso jis MLB lygoje sužaidė tik 25 mačus – vos vienu daugiau nei debiutiniame sezone.

„Praėjęs sezonas buvo labai permainingas. Iš vienos pusės džiugu, kad Dovydas pateko į startinę sudėtį, kas yra labai vertinama, bet pradžia susiklostė gana sunkiai.

Taip buvo tikriausiai dėl to, kad varžovai išanalizavo Dovydo žaidimą. MLB yra krūva elementų, kuriais galima apskaičiuoti ir nuspėti kaip metikas mes, – spaudos konferencijoje sakė Dovydo tėtis, beisbolo treneris Virmidas Neverauskas. – Dažnai yra sakoma, kad antras sezonas yra dar sunkesnis nei pirmas. Pirmais metais buvo mažiau įtampos, varžovai jo nepažinojo. Tikimės, kad nuo šių metų viskas eis geryn“.

D. Neverauskas taip pat prisipažino, kad varžovai „perkando“ jo metimo savybes ir jis tam nebuvo pasiruošęs: „Tai buvo gera pamoka ateičiai. Gal rezultatai nėra patys geriausi, bet patirtis gera“.

D. Neverauskas AAA lygoje, kurioje žaidžia „Indians“ ekipa, sugebėjo pademonstruoti savo charakterį ir gerą žaidimą.

Jis net buvo pakviestas į šios lygos „Visų žvaigždžių“ rungtynes, tačiau dėl nuolatinių sugrąžinimų į „Pirates“ gretas, jis šioje šventėje nesudalyvavo.

„Tik sezono pabaigoje jo rodikliai kiek suprastėjo, bet tai suprantama, nes kartais jam teko žaisti iškart, išlipus iš lėktuvo“, – pridūrė V. Neverauskas.

Nuo spalio mėnesio sportininkas buvo Lietuvoje, kur ir sportavo iki šiol.

„Šią žiemą akcentavau metimo stabilumą. Kad varžovams būtų sunkiau atspėti, noriu, kad metimas būtų kuo stabilesnis ir tuo pačiu neaiškesnis. Po sezono su treneriu kalbėjome apie naująjį sezoną, kokios rolės tikėtis, kam skirti daugiau dėmesio.

Sezono metu neturime net laisvos savaitės, kad galėtum kažką tobulinti. Per dienas, kai nežaidi, tai tiesiog dirbi ties klaidų taisymu. Pats savo žaidime žiūriu ne į pliusus, o į minusus“, – sakė beisbolininkas.

Tuo tarpu V. Neverauskas teigė, kad skautai Dovydą vertina už drausmę ir didelį žaidimo supratimą.

„Metikas turi sugebėti mesti kamuoliuką skirtingai. Net ir didžiulių greičio varžovai sugeba prisitaikyti. Metimų yra daugybė. Geram metikui reikia valdyti tris-keturis metimų būdus ir jais rotuoti. Bet ta rotacija neturi būti vienoda.

Reikia susitarti su gaudytoju, kad jis pagautų, o mušėjas nepataiko. Ir reikia stengtis, kad varžovai neperprastų jo metimų. Būtent tuo ir skiriasi dublerių lyga, nes ten žaidžia daugiausiai Dovydo bendraamžiai, o MLB čempionate dauguma yra patyrę ir moka pastebėti metiko žaidimo stilių“, – pasakojo V. Neverauskas.

Kaip pavyzdį treneris pateikė „Pirates“ rungtynes su „Los Angeles Dodgers“. Tose rungtynėse D. Neverauskas išmetė iš žaidimo keletą „Dodgers“ beisbolininkų, bet po to jo metimą sėkmingai atmušė ir varžovas iškart apibėgo visas bazes.

„Atrodė viskas gražu, bet mušėjas laukė tokio Dovydo metimo ir išnaudojo savo progą. Daug niuansų lemia rezultatą“, – sakė V. Neverauskas.

Apie galimybes vėl patekti į pagrindinę „Pirates“ sudėtį nuo sezono pradžios beisbolininkas kalba atsargiai. Pasak jo, konkurencija yra milžiniška, o stovykloje dalyvaus apie 15 metikų. Taip pat klubas dar bet kada gali pasikviesti į peržiūrą kontrakto neturinčius žaidėjus.

Formaliai, po šio sezono baigsis ilgalaikė D. Neverausko sutartis su „Pirates“. Vis dėlto sutartyje yra tiek sąlygų, kad net patiems Neverauskams sunku susigaudyti.

„Ne visiškai tiesa, kad kontraktas baigiasi. Klubas iš viso turi tris opcijas, kad žaidėją galima išsiuntinėti į dublerių ekipą. Dvi opcijas klubas jau išnaudojo, dar viena liko. Jeigu šiais metais bus išnaudota trečia opcija, tai dar po metų „Pirates“ jau turėsiu žaisti visą sezoną arba mane galės pasikviesti kita MLB komanda“, – aiškino D. Neverauskas.

Tarpsezonio metu D. Neverauskas Lietuvoje žaidžia ir futbolą, ir krepšinį. Pasak V. Neverausko, tai padeda pasiruošti naujam sezonui, o „Pirates“ klubas kažkokių nurodymų nėra davęs.

Žaisdamas „Indians“ ekipoje, D. Neverauskas buvo Indianapolyje sutikęs ir NBA „Indiana Pacers“ žaidėją Domantą Sabonį.

„Susitikome visiškai atsitiktinai per pusryčius. Kalbėjomės lietuviškai. Buvo malonu su juo pakalbėti“, – šypsojosi D. Neverauskas.

MLB ikisezoninės rungtynės prasidės vasario 23 dieną. Būtent per jas dažniausiai yra atsirenkama pagrindinė sudėtis oficialiam sezono startui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)