Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzinė prizininkė, pasaulio ir Europos čempionė irkluotoja Donata Vištartaitė-Karalienė mama tapo pernai lapkričio 22-ąją. Garsiajai irkluotojai gimė dvyniai Jie dienos šviesą išvydo išskirtinę dieną – per savo tėvo, irgi buvusio irkluotojo Jono Karaliaus gimtadienį.

„Turbūt, įspūdingesnės dovanos už šią, kurią man padovanojo Donata, nėra ir negali būti. Esu nepaprastai laimingas“, – džiaugiasi J. Karalius.

Tėvai sūnums išrinko Povilo ir Dovydo vardus. „Gal penkiomis minutėmis anksčiau gimė Dovydas, o truputį vėliau – ir Povilas. Kai jie dviese, namie veiksmo daug“, – teigia J. Karalius.

Ketverius metus studijavęs Floridos institute aeronautikos mokslus ir irklavęs šios aukštosios mokyklos rinktinės aštuonvietę, 2013-aisiais J. Karalius grįžo į Lietuvą ir dirba pagal specialybę aviacijos srityje. Su Donata, tada dar Vištartaite, aukso žiedus sumainė 2016-aisiais.

Jono visa šeima – irkluotojai. Tėvas Aivaras Karalius – buvęs SSRS čempionato medalininkas, o mama Rima Liutkaitytė-Karalienė – irgi SSRS čempionato medalininkė, sporto meistrė.

Jos tėvas Povilas Liutkaitis – Tokijo olimpinių žaidynių dalyvis, irklavo ir irkluoja net 27 trijų kartų Rimos giminės. R. Karalienė įkūrė pirmąjį Lietuvoje irklavimo muziejų, vadovauja irklavimo klubui.

„Esu irkluotoja, irkluotojų dukra, irkluotojo žmona, irkluotojų mama, o dabar – ir irkluotojų močiutė“, –špysosi R. Karalienė.

„Mūsų giminėje – visi irkluotojai. Mama su tėčiu iki šiol rūpinasi irklavimo muziejumi, dalyvauja įvairiuose projektuose, organizuoja šeimų irklavimo varžybas. Sunku pasakyti, ar irkluos mūsų sūnūs Povilas su Dovydu. Kaip jie norės, taip ir bus“, – priduria J. Karalius.

Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilionis labai norėtų, jog į didįjį irklavimą sugrįžtų Rio de Žaneiro olimpiados medalininkė D.Karalienė, kuriai durys visada atviros. Tačiau Donatos vyras teigia, kad ji tolių minčių kol kas neturi, nebent vėliau kažkas pasikeistų.

„Bet irklavimas ir toliau – mūsų širdyse. Aš retkarčiais vis nuvažiuoju į Trakus mėgėjiškai pairkluoti, tik varžybose nedalyvauju. Manau, kad irklą į rankas vėliau paims ir Donata, kadangi irklavimas – puikus laisvalaikio praleidimo būdas“, – įsitikinęs J. Karalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)