I-oje grupėje vietą pusfinalyje Vokietijos ir Prancūzijos rinktinės buvo užsitikrinusios jau prieš paskutiniąsias rungtynes.

Jose Prancūzijos rinktinė nusileido puikiai viso šio čempionato metu atrodžiusiems kroatams.

Kroatijos rinktinė, kuri prancūzus įveikė rezultatu 23:20 (11:11), grupėje užėmė trečią vietą (6 taškai), prancūzai su 7 taškais liko antri, o pogrupio varžybas laimėjo vokiečiai, kurie, kaip ir danai, viso čempionato metu pralaimėjimų nepatyrė, tačiau du kartus sužaidė lygiosiomis (su Prancūzija ir Rusija).

Paskutinėse grupės rungtynėse vokiečiai minimalia persvara 31:30 (17:16) nugalėjo Europos čempionus ispanus, kurie su 4 taškais liko ketvirti. 4 taškus taip pat surinkę brazilai – penkti. Lietuvius įveikusi Islandijos rinktinė antrajame etape taškų neiškovojo ir liko šešta.

II-oje grupėje situacija prieš paskutines grupės rungtynes buvo kiek keblesnė, kadangi į pirmąsias dvi vietas taikėsi trys Skandinavijos rinktinės – Danija, Norvegija ir Švedija.

Pirmieji savo darbą padarė norvegai, kurie savosiose rungtynėse 35:26 (16:13) įveikė vengrus. Vis tik, norvegams dar reikėjo sulaukti palankaus rezultato iš rungtynių tarp Danijos ir Švedijos rinktinių.

Kelią į pusfinalį Norvegijos rinktinei būtų užkirtusi švedų pergalė 3 arba 4 įvarčių skirtumu.

Lemiamose II-osios grupės rungtynėse Danija 30:26 (13:13) pranoko švedus ir užsitikrino vietą pusfinalyje ne tik sau, bet ir Norvegijos rankininkams.

Danai grupėje su 10 taškų liko pirmi, norvegai su 8 taškais – antri, o švedai su 6 taškais – treti. Ketvirtąją vietą grupėje užėmė Egiptas, penktąją – Vengrija, šeštąją – Tunisas.

Pusfinaliai jau šį penktadienį įvyks Hamburgo mieste (Vokietija). Pirmieji į aikštę žengs Danijos ir Prancūzijos rankininkai, antrajame pusfinalyje susitiks Vokietijos ir Norvegijos rinktinės. Finalai sekmadienį vyks Herninge (Danija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)