WADA vykdomasis komitetas patvirtino priežiūros komiteto rekomendacijas po to, kai WADA ekspertams buvo suteiktas priėjimas prie Maskvos antidopingo laboratorijos duomenų, nors padaryti to iki nustatyto termino (2018 metų gruodžio 31 dienos) Rusija ir nesugebėjo.

Tyrėjai į laboratoriją buvo įleisti sausio 10 d.

Tiesa, WADA vadovybė perspėja Rusiją dėl „griežčiausių įmanomų sankcijų“, jei paaiškėtų, kad laboratorijos duomenų saugyklose laikyta informacija, kuri turėtų padėti atskleisti daugiau dopingą vartojusių Rusijos atletų, buvo suklastota.

Rusijai taip pat teks iki birželio 30 dienos iš naujo patikrinti įtarimą keliančius laboratorijos mėginius.

Pasak WADA prezidento Craigo Reedie, agentūra „džiaugiasi nuo praėjusių metų rugsėjo pasiektu progresu, sprendžiant dopingo klausimus Rusijoje“. Anot WADA vadovo, „duomenų rinkimas yra itin svarbus žingsnis ir sunkiai įgyvendinamas“.

2015 metais WADA dėl visuotinai paplitusios ir valstybės palaikomos dopingo vartojimo praktikos suspendavo Rusijos antidopingo agentūrą (RUSADA), tačiau praėjusį rugsėjį apribojimus atšaukė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)