Panevėžietė po penkių etapų turi 1315 taškų. Lydere tapo kanadietė Allison Beveridge, surinkusi 1380 taškų. Į trečiąją vietą iš pirmosios nukrito amerikietė Jennifer Valente, turinti 1250 taškų. Iš viso klasifikuotos 59 dviratininkės.

O. Baleišytė varžybose Naujojoje Zelandijoje surinko 74 taškus. Nugalėjo australė Annette Edmonson (131 tšk.).

O. Baleišytė skrečo rungtyje buvo dešimta, tempo lenktynėse – septinta, o atkrintamosiose lenktynėse – 11-a. Lietuvos dviratininkė po trijų rungčių buvo dešimta. Paskutinėje rungtyje – grupinėse lenktynėse (80 ratų, 20 km; 8 tarpiniai finišai) – Lietuvos dviratininkė pelnė 4 taškus (pirmajame ir antrajame tarpiniuose finišuose buvo trečia). O. Baleišytė aplenkė italę Elisą Balsamo, kuri paskutinėje rungtyje dėl traumos nestartavo.

O. Baleišytė pirmajame etape buvo ketvirta, antrajame – 12-a, trečiajame – aštunta, o ketvirtajame – dešimta.

Moterų sprinto lenktynėse Miglė Marozaitė užėmė dešimtąją vietą, o pasaulio taurės varžybų debiutantė Viktorija Šumskytė – paskutinę, 24-ąją. Nugalėjo Honkongo atstovė Wai Sze Lee, kuri buvo geriausia ir atrankoje (10,647 sek.).

M. Marozaitė atrankoje užėmė devintąją vietą (10,993 sek.), o V. Šumskytė – 24-ąją (11,758 sek.).

M. Marozaitė šešioliktfinalyje įveikė V. Šumskytę, o aštuntfinalyje pralaimėjo Naujosios Zelandijos atstovei Olivijai Podmorei.

Pasaulio taurės varžybų moterų sprinto bendrojoje įskaitoje pirmauja australė Stephanie Morton (1850 tšk.). M. Marozaitė (930 tšk.) užima dešimtąją vietą, Simona Krupeckaitė (695 tšk.) – 16-ąją, o V. Šumskytė (50 tšk.) – 43-iąją. Iš viso kasifikuotos 56 dviratininkės.

Vyrų keirino rungtyje Svajūnas Jonauskas pasidalijo 13-ąją vietą. Nugalėjo Naujosios Zelandijos atstovas Edward Dawkins. Iš viso klasifikuotas 21 dviratininkas.

S. Jonauskas pirmojo etapo pirmajame važiavime buvo priešpaskutinis, šeštas, o pirmajame paguodos važiavime aplenkė du varžovus ir užėmė trečiąją vietą.

Vyrų keirino bendrojoje įskaitoje pirmauja olandas Matthijs Buechli (1400 tšk.). Vasilijus Lendelis (351 tšk.) užima 32-ąją vietą, o S. Jonauskas (175 tšk.) – 48-ąją. Iš viso klasifikuotas 61 dviratininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)