Nepaisant to, kad estai atliko daugiau smūgių ir pirmavo nuo rungtynių vidurio, tačiau Vainiaus Jankausko įvartis trečiojo kėlinio pradžioje padėjo lietuviams išplėšti pratęsimą. Pratęsimo metu įvarčių pelnyta nebuvo, o baudinių serijoje sėkmė lydėjo Estijos ekipą, kuri šventė pergalę rezultatu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0).

Rungtynių pradžia gerokai skyrėsi nuo praėjusio susitikimo su britais. Šį kartą lietuviai buvo besiginančių vaidmenyje, o estai visą pirmąjį kėlinį kur kas dažniau kontroliavo ritulį ir rezgė itin pavojingas atakas.

Ūgiu bei stotu lietuvius lenkiantys estai kelis kartus gerokai sudrebino Laisvydo Kudrevičiaus ir Eimanto Steponavičiaus pasaulius, tačiau lietuviai sugebėjo patys pakilti nuo ledo ir sugrįžti ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Nors estai du kartus žaidė mažumoje, tačau Lietuvos rinktinei nepavyko tuo pasinaudoti.

Pirmame kėlinyje estai atliko 10 smūgių į vartus, tuo metu lietuviai – 9.

Antrame kėlinyje lietuviai padidino puolimo apsukas, tačiau įvarčio pasiekti nepavyko. Puikią progą turėjo vienas komandos lyderių Lukas Washco, kurį komandos draugai puikiu perdavimu išvedė vieną prieš vartininką, tačiau lietuviui jo nuginkluoti nepavyko, o netrukus estai atsakė tokia pačia ataka, bet vartininkas Laurynas Lubys tiap pat stovėjo patikimai.

35-ą minutę ant nubaustųjų žaidėjų suolelio už laikyma lazda buvo pasodintas L.Washco, o tuo pasinaudojo Andre Linde'as (34:46, rez. perd. Saveli Novikovas ir Dmitri Kuznetsovas), kuris stipriu smūgiu iš vidutinio atstumo įmušė pirmąjį rungtynių įvartį.

Trečiame kėlinyje ir toliau netrūko nuožmios ir kietos kovos, o didžiulį kovingumą kėlinio pradžioje pademonstravo ir trečiasis penketas, kai po sumaišties prie varžovų vartų ritulį į juos įgrūdo Vainius Jankauskas (45:33, rez. perd. Egidijus Binkulis) bei išlygino rezultatą – 1:1.

Per likusį laiką tiek lietuviai, tiek ir estai turėjo neblogų progų pasižymėti, tačiau vartininkai stovėjo tarsi sienos. Likus žaisti penkias minutes Lietuvos rinktinė įgijo kiekybinę persvarą, tačiau tuo pasinaudoti nepavyko, o likus šiek tiek mažiau nei dviems minutėms ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo ir L.Washco. Visgi ir estams nepavyko nuginkluoti L.Lubio ir komandos žaidė pratęsimą.

Per pagrindinį laiko estai atliko 31 smūgį į vartus, tuo metu lietuviai – 25.

Pratęsimo metu vyko atviras ir greitas ledo ritulys, tačiau nei vienai komandai nepavyko nuginkluoti puikiai šiandien žaidžiančių vartininkų.

Baudinių serijoje geriau sekėsi estams, kurie du kartus nuginklavo L. Lubį, tuo metu lietuviams pelnyti įvarčių nepavyko.

Pirmose čempionato rungtynėse Lietuvos rinktinė po nuostabaus pirmojo kėlinio 6:4 nugalėjo Didžiąją Britaniją, o Estija taip pat po sunkios kovos 2:1 palaužė po penkerių metų pertraukos į IIA divizioną sugrįžusią Ispaniją.

Tarpusavyje Lietuvos ir Estijos U-20 rinktinės pasaulio čempionatuose yra žaidusios keturis kartus ir visus kartus pergales šventė lietuviai. Paskutinį kartą komandos buvo susitikusios 2017 metų čempionate, kuriame mūsiškiai pergalę iškovojo net 7:1.

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje į stovyklą susiinkusi Estijos rinktinė prieš čempionatą sužaidė dvejas draugiškas rungtynes su Suomijos jaunimo komandomis: antroje lygoje rungtyniaujančiai „KJT Haukat“ buvo nusileista 3:4, o aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje besivaržanti „Kiekko Vantaa“ juos nugalėjo taip pat tik vieno įvarčio skirtumu – 3:2.

Pirmose dienos rungtynėse Rumunija po įtemptos kovos 3:2 palaužė ispanus, o Didžioji Britanija net 13:1 sutriuškino antrą pralaimėjimą patyrusius Korėjos ledo ritulininkus.

Antradienį čempionate laisva diena, o trečiadienį lietuviai nuo 13:00 val. susikaus su Rumunija, 16:30 val. Korėja susitiks su Ispanija, o nuo 20:00 val. sirgaliai išvys Didžiosios Britanijos ir Estijos susitikimą.

Pasaulio IIA diviziono čempionate Taline dėl aukso medalių ir vietos IB grupėje lietuviai kovoja su Didžiąja Britanija, Rumunija, Estija, Ispanija ir Korėja.

Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato IIA diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Rumunija211005:35
2.Estija211004:25
3.Lietuva210107:64
4.Didžioji Britanija2100117:73
5.Korėja200112:151
6.Ispanija200023:50

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)