Seinų prokuroras Rafalas Haraburda informavo DELFI, jog R. Bakučio byla perduota Augustavo apskrities teismui.

Nelaimė įvyko 2017 metų lapkričio 3 d. kelyje netoli Zorūbų kaimo, Lenkijos šiaurės rytuose, LDSF vadovams keliaujant į pasaulio dviračių treko taurės varžybas Pruškove.

Kaltinamajame akte teigiamia, kad „Škoda Octavia“ automobilį vairavęs R. Bakutis pažeidė saugaus eismo taisykles: lėkė 145 kilometrų per valandą greičiu, nors šiame ruože leidžiama važiuoti ne daugiau 90 km/val.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, lenkdamas du automobilius R. Bakutis išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su priešinga kryptimi pagal taisykles važiavusiu „Opel Vectra“.

Kaktomušos pasekmės buvo skaudžios: vietoje žuvo 75-erių „Opel“ keleivė, vairuotojas ir dar viena keleivė patyrė rimtų sužalojimų.

sejny.net nuotrauka

Smarkiai nukentėjo kartu su R. Bakučiu važiavusi LDSF generalinė sekretorė Rasa Ališauskienė, kuriai lūžo šlaunikaulis ir nosis, buvo pažeistas stuburas ir vidaus organai. Iš sumaitoto automobilio ją ištraukė metalo žirkles panaudoję ugniagesiai gelbėtojai, į ligoninę sužeistoji buvo nuskraidinta sraigtasparniu.

Pačiam LDSF prezidentui lūžo ranka.

Kaip pranešė prokuroras, R. Bakutis kaltinamas netyčiniu mirtino eismo įvykio sukėlimu, pagal atitinkamą Lenkijos baudžiamojo kodekso straipsnį, jam gresia laisvės atėmimas nuo pusės iki aštuonerių metų. Lietuvis taip pat apkaltintas pažeidęs dar du baudžiamojo kodekso straipsnius.

DELFI susisiekė su R. Bakučiu, tačiau pastarasis atsisakė komentuoti, kokios gynybos pozicijos nusprendė laikytis teisme.

Primename, kad 58-erių verslininkas taip pat yra Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) viceprezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)