Garsiai prieš rungtynes britus palaikę aistruoliai buvo itin greitai pritildyti. Jau antrą susitikimo minutę britai pažeidė taisykles, o vienas Lietuvos rinktinės lyderių Lukas Washco (1:55, rez. perd. Martynas Grinius ir Dominykas Motiejūnas) iš vidutinio atstumo išvedė lietuvius į priekį – 1:0.

Britų nesėkmės tuo nesibaigė ir po mažiau nei minutės buvo užfiksuotas dar vienas jų ledo ritulininko pažeidimas. Šį kartą dauguma puikiai pasinaudojo M. Grinius (3:18, rez. perd. Kostas Gusevas), kuris po K. Gusevo bandymo pirmasis pričiuožė prie ritulio ir padidino pranašumą – 2:0.

Į nokdauną pasiųsti varžovai nesugebėjo atsigauti o jau aštuntą susitikimo minutę M. Grinius (7:59, rez. perd. L. Washco) po sumaišties prie varžovų vartų pelnė antrąjį savo bei trečiąjį lietuvių įvartį – 3:0.

Baudos minutės ir toliau kišo koją Didžiosios Britanijos ledo ritulininkams. Dar vieną daugumą nuostabiai išnaudojo Lietuvos rinktinės kapitonas Patrikas Misiukas, kuris reidu nuo savo aikštės pusės perskrodė visą varžovų gynybą ir sukūrė ketvirtą Lietuvos rinktinės įvartį – 4:0.

Nepaisant to, kad įvarčius rinko lietuviai, britai pirmame kėlinyje sugebėjo atlikti net 18 metimų į vartus, kai mūsiškiai – 9.

Antrąjį kėlinį britai pradėjo vartininką Williamą Kerliną pakeisdami Jordanu McLaughlinu ir dar labiau suaktyvindami savo puolimą.

Kėlinio viduryje pirmąjį britų įvartį pelnė Joshua Walleris (29:24, rez. perd. Liamas Kirkas), o po septynių minučių daugumą išnaudojo ir Jordanas Buesa (36:56, rez. perd. Cameronas Poundas) – 4:2.

Kėlinio pabaigoje britams aktyviai puolant iš vartininko Lauryno Lubio rankų buvo išmušta lazda, tačiau vienas iš žaidėjų staigiai atidavė savąją ir kurį laiką L. Lubys vartus saugojo su žaidėjams skirta lazda. Nepaisant to, varžovams nepavyko per tą laiką nuginkluoti Lietuvos rinktinės vartų sargo, kuris savo fantastišku darbu varė oponentus į neviltį.

Likus žaisti pusantros minutės prie Didžiosios Britanijos vartų kilo sumaištis, o varžovų vartininkas prarado savo poziciją ir tuo pasinaudojęs L. Washco (38:25, rez.) sugrąžino lietuviams trijų įvarčių pranašumą – 5:2.

Antrame kėlinyje britų smūgių pranašumas buvo akivaizdus – 20 prieš 6.

Trečiojo kėlinio pradžioje britams ir vėl pavyko sumažinti atsilikimą. Viename iš epizodų Karoliui Krasilnikovui nukrito šalmas, o teisėjai už netinkamą ekipiruotę nubaudė jį dviem baudos minutėmis. Tuo greitai pasinaudojo Cade'as Neilsonas (45:42, rez. perd. J. Buesa), kuris pelnė trečią britų įvartį – 3:5.

Likus žaisti šiek tiek mažiau nei penkias minutes fantastišką reidą nuo savų vartų atliko L. Washco (55:06) ir, neįtikėtinai išlaikęs pusiausvyrą, dar kartą ritulį į Didžiosios Britanijos vartus – 6:3.

Nors britai rungtynių pabaigoje pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, o Harry Hulliveris (58:22, rez. perd. Joshua Walleris ir J. Buesa) suorganizavo įvartį, tačiau pergalę šventė lietuviai.

Didžiosios Britanijos ekipa atliko 54 metimus į vartus ir surinko 10 baudos minučių, lietuviai atakavo 19 kartų ir gavo 12 baudos minučių.

Naudingiausiu žaidėju Lietuvos rinktinėje buvo pripažintas vartininkas L. Lubys.

Pasaulio IIA diviziono čempionate rungtyniauja Lietuva, Didžioji Britanija, Estija, Rumunija, Korėja ir Ispanija.