„Anksčiau tai buvo sveiko gyvenimo propagavimas, sveikatinimas, galima buvo matyti bėgant ir pusnuogius dalyvius. Dabar čia varžosi ne tik bėgikai, bet ir sportinio ėjimo atstovai“, – pasakojo renginio Kėdainiuose organizatorius Gediminas Misius.

Jis teigė, kad šįmet iš visos Lietuvos ir užsienio šalių laukia apie 350 dalyvių. Užkalėdotus kaulus išjudinti bėgikai galės 10 km (2 ratai), į 5 km arba vaikų 300 m ilgio trasose.

Rekomenduoju šį bėgimą – organizacija gera, prognozuojama ideali temperatūra apie 0. Susisiekimas puikus su Kėdainiais iš visos Lietuvos. Metų startui nuimti atskaitos tašką tai – puiki vieta.
Aurimas Skinulis

Pasak G. Misiaus, visi dalyviai po renginio išgėrę karštos arbatos ir užkandę bandelės turės galimybę nemokamai išsimaudyti ir paplaukioti šalia esančiame baseine. Apdovanojimai vyks salėje, prizus gaus vyriausias ir jauniausias bėgimo dalyviai.

Gitana Akmanavičiūtė / FOTO: Rokas Lukoševičius

Vienas iš pretendentų į Kėdainių bėgimo nugalėtojo laurus bus Aurimas Skinulis.

„Esu kilęs iš Kėdainių rajono ir čia pirmą kartą išbėgau savo 10 km. Tuo metu tai buvo nesuvokiami skaičiai, – pasakojo A. Skinulis. – Likusi nostalgija tai trasai ir pirmajam mano startui, todėl stengiuosi šio bėgimo nepraleisti. Sportuoju dabar ne tiek, nekeliu aukštų tikslų, bet norisi grįžti į tą trasą Kėdainiuose“.

Jis pritarė, kad pirmasis LBT etapas visuomet yra sunkiai prognozuojamas – gali būti ir atlydys, ir sniegas, ir šaltis: „Dėl to ekstremalumo netrūksta. Trasos danga įvairi – aplinkkelyje gal geresnės sąlygos, bet čia gali pasitikti priešpriešinis šiaurys vėjas. Reikia žiemą tinkamai įvertinti sąlygas, aprangą, turėti galvos apdangalą. O slidu bus visiems“.

A. Skinulis tvirtino, kad sekmadienį norėtų pagerinti savo pernai metų bėgimo Kėdainiuose rezultatą.

„Nežinau, ar pavyks lyderiams įkąsti, bus matyti. Tačiau rekomenduoju šį bėgimą – organizacija gera, prognozuojama ideali temperatūra apie 0. Susisiekimas puikus su Kėdainiais iš visos Lietuvos. Metų startui nuimti atskaitos tašką tai – puiki vieta“, – sakė jis.

Aurimas Skinulis / FOTO: Rokas Lukoševičius

Pernai Kėdainiuose ilgiausioje 10 km distancijoje pergalę iškovojo šiaulietis Aurimas Rimkus („Lukas“), nuotolį Kėdainių miesto gatvėmis įveikęs per 34:36 min., antrą vietą užėmė „Vilniaus bėgimo klubo“ stajeris ir treneris Karolis Urbelionis (34:42 min.), trečias – kėdainietis Jonas Stankevičius (34:43 min.).

Moterų grupėje nugalėjo triatlonininkė, panevėžietė Evelina Tomkevičiūtė, nuotolį įveikusi per 39:56 min., antrą vietą užėmė vilnietė Jovita Poškutė (40:08 min.), trečia absoliučioje moterų įskaitoje finišavo kaunietė Gitana Akmanavičiūtė (‚Bėgimo klubas“, 40:58 min.).

Lietuvos bėgimo taurės sezonas nusimato ilgas, tačiau kol dar nėra suderintos visos sąlygos su bėgimų organizatoriais, paskelbtos tik trys artimiausių etapų registracijos į Kėdainius (sausio 13 diena), Mažeikius (vasario 16) ir Jonavą (kovo 11). Apie visas registracijas informuosime artimiausiu metu.

Gyvai bėgimo rezultatus iš Kėdainių galima bus sekti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją