„Norite pamatyti revanšą? Manau, kad daug žmonių to nori. Tačiau mums reikia išsiaiškinti kelis dalykus. Pirmiausiai, laukiame Nevados valstijos Atletikos komisijos sprendimo (dėl po dvikovos kilusių muštynių - DELFI). Kai jis bus paskelbtas, imsimės kitų žingsnių.

Dar neaišku, ar Maxas Holloway kelsis į lengvą svorio kategoriją, nereikia pamiršti ir Tony Fergusono. Ar revanšas gali vykti 2019 metais? Taip.

Žinoma, dar viskas priklausys nuo to, kokios trukmės diskvalifikacijos bus skirtos. Tačiau jei viskas vyks pagal planą, dvikova turi vykti“, – TMZ teigė D. White'as.

Vis dėlto UFC prezidento žodžiais visiškai pasitikėti negalima, dažniausiai tai būna tik skambūs pareiškimai, kurie dienos šviesos realizuoti taip ir neišvysta.

Pavyzdžiui, prieš 8 mėnesius jis sakė, kad niekada neorganizuos T. Fergusono ir Ch. Nurmagomedovo dvikovos, tačiau dabar yra pasirengęs tai padaryti. Vėliau jis veikiausiai įtikinamai aiškins, kodėl vis dėlto tos dvikovos suorganizuoti nepavyko.

Taip veikia mišrių kovos menų organizavimo mašina. Kovotojų reitingas ne toks svarbus kaip pinigai, gauti už kovą. Pagal sportinę logiką C. McGregoras neturėtų suremti pirštinių su Rusijos „Ereliu“ nei šiais, nei kitais metais.

Skandalingasis airis aiškiai pralaimėjo pirmąją kovą, todėl visiems daugiau ar mažiau akivaizdu, kad antrajame susitikime jis šansų daug neturės.

Ir kad gautum progą revanšui po tokio pralaimėjimo, reikia kažką įrodyti – įveikti vieną ar du pajėgius varžovus. Pralaimėti anksčiau laiko ir vėliau vėl stoti kovon dėl titulo – taip neturėtų būti, net jei esi C. McGregoras.

Kita vertus, lengvojo svorio kategorijoje dabar yra sportininkas, nusipelnęs kovos dėl titulo 100 proc. T. Fergusonas padarė viską, kad gautų akistatą su Ch. Nurmagomedovu.

Jis įveikė Anthony Pettisą ir apskritai nepralaimėjo jau 11 pastarųjų savo dvikovų. Jis populiarus kovotojas, o tai ne mažiau svarbu. Kils daug abejonių, jei D. White'as neleis T. Fergusonui artimiausioje kovoje grumtis dėl titulo.

Žvelgiant iš verslo pusės, pinigų daugiau atneštų C. Mcgregoro, o ne T. Fergusono dvikova su Ch. Nurmagomedovu. Tik ar visada pinigai eina priešais sportą?

Užsienio žiniasklaida tvirtina, kad veikiausiai garsusis revanšas įvyks 2019 metų pabaigoje. Tik jei D. White'as nepaisys T. Fergusono, UFC reputacija bus šiek tiek sutepta.

Klausimas, ar C. McGregoras norės dar kartą veltis į istoriją su Ch. Nurmagomedovu – antras pralaimėjimas būtų rimtas smūgis jo iškovotam įvaizdžiui.

Motyvacijos grįžti airis turi nedaug, apie tai užsiminė ir jo treneris. Net ir pirmoje dvikovoje C. McGregoras nebuvo toks alkanas pergalės ir azartiškas, koks anksčiau, o be to jis tampa aukšto meistriškumo, tačiau eiliniu kovotoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)