„2018-uosius drąsiai vadinu vienais sėkmingiausių metų Lietuvos paralimpiniam komitetui ir šalies neįgaliųjų sporto bendruomenei. Pasiekėme svarbių pergalių ir pasaulio stadionuose, ir valstybės institucijose. Šios pergalės padės tvirtą pagrindą neįgaliųjų sporto plėtrai.

Kalbėdamas apie sportinius laimėjimus, ypač džiaugiuosi nuostabiu mūsų rinktinės pasirodymu Berlyne vykusiame Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate. Net aštuonis medalius Lietuvai iškovojo šeši atletai: Kęstutis Skučas – aukso ir sidabro, Andrius Skuja – aukso ir bronzos, Ramūnas Verbavičius ir Danas Sodaitis – sidabro, Donatas Dundzys ir Egidijus Valčiukas – bronzos.

Dar keli sportininkai užėmė ketvirtąsias vietas ir buvo arti apdovanojimų, gerino savo asmeninius rezultatus. Džiugina ne tik medaliai ir jų skaičius, bet ir fantastiškas naujokų įsiliejimas. Tai rodo, kad užaugo puiki pamaina, kuri apie save dar ne kartą praneš pasauliui. Šis čempionatas tapo išskirtiniu atgarsiu Lietuvoje. Pirmenybių nušvietimas žiniasklaidoje, dėmesys sportininkams, jų žinomumo didinimas – simbolinis medalis visiems mums.

Ne mažiau darbo atlikta bendraujant su valdžios atstovais Lietuvos Respublikos Seime, Vyriausybėje. Pusantrų metų durų varstymo ir argumentų rezultatas – naujas Kūno kultūros ir sporto įstatymas, kuris turi įsigalioti 2019 m. sausio 1 dieną. Nuo šiol valstybės rentas gaus ne tik paralimpiniai čempionai, bet ir sidabro medalių laimėtojai.

Akivaizdžiai kils valstybinių stipendijų dydžiai. Tačiau ne mažiau svarbi nuostata, kad net 10 proc. lėšų iš Sporto rėmimo fondo kasmet bus skiriama neįgaliųjų sporto plėtrai. Viliamės, kad tai į sportą padės pritraukti daugiau žmonių su negalia. Gal ne visi jie taps Europos, pasaulio ar paralimpiniais čempionais, bet vien judėjimas ir tikslo turėjimas yra pergalė.

Iki Tokijo paralimpinių žaidynių liko mažiau nei dveji metai. Lietuvos sportininkai jau spėjo aplankyti žaidynių šeimininkę Japoniją. 2018 m. spalį Tojohašio ir Hiracukos miestuose paralimpinės rinktinės kandidatai susipažino su japonų kultūra, klimatu, maistu, apžiūrėjo ir išbandė šalies sporto bazes. Tai sportininkams padeda atsikratyti dalies streso, patiriamo atvykstant varžytis į naują šalį. Mūsų sportininkai jau bus pasirengę ir galės koncentruotis į pagrindinį savo darbą – sportinę kovą.

2019-uosius pasitinkame pakeitę pavadinimą – Lietuvos paralimpinis komitetas. Ankstesnis vardas (Lietuvos parolimpinis komitetas) buvo pakeistas dėl kelių priežasčių. Žodis „paralimpinis“ yra vartojamas visame pasaulyje ir susideda iš dviejų žodžių – graikiško para, reiškiančio „šalia, greta“, ir žodžio „olimpinis“. Juk paralimpinės žaidynės yra renginys, vykstantis greta olimpinių žaidynių.

Naujaisiais 2019-aisiais Lietuvos sporto bendruomenei linkiu vienybės ir susitelkimo – dalykų, kurie gyvybiškai svarbūs, siekiant kelialapių į Tokijo žaidynes. Lietuvos žmonėms linkiu būti žmogiškiems vieni kitiems.

Tuo pačiu noriu padėkoti Lietuvos paralimpinio komiteto rėmėjams ir partneriams. Minėtos pergalės – bendras jūsų ir mūsų nuopelnas. Darbais įrodome, kad kartu galime viską. Ačiū!"