Ji kartu su Vilniaus miesto sporto centro plaukikais dalyvavo parodomosiose plaukimo varžybose, kurios buvo surengtos atidarymo ceremonijos metu.

„Pirmasis įspūdis geras, baseinas gražus, vanduo geras, tik visgi baseinas mažokas. Buvo kiek keista pirmą kartą šokti į jį, nes tai nauja vieta, daug kas neįprasta“, - kalbėjo K. Teterevkova.

Viena perspektyviausių šalies plaukikių, kai buvo uždarytas senasis Lazdynų baseinas, turėjo važinėti į treniruotes kituose Lietuvos miestuose. Visgi naujasis baseinas visų problemų neišspręs. Profesionaliems plaukikams yra reikalingas ilgesnis - 50 m - baseinas. Taip pat Fabijoniškių baseinas nėra pritaikytas šuolininkams į vandenį.

Situacija dar labiau turėtų pagerėti po metų. Vilniaus meras Remigijus Šimašius ne kartą pakartojo, kad atnaujintas Lazdynų baseinas turėtų duris atverti kitų metų pabaigoje. Didesnio baseino laukia ir K. Teterevkova.

„Gerai būtų, kad atsirastų ir 50 m ilgio baseinas su 10 takelių. Dabar treniruosiuosi Vilniuje ir galėsime daugiau laiko praleisti baseine, bet teks važinėti ir į Elektrėnus, kur yra ilgas baseinas. Varžybos vyksta 50 m baseline, todėl tokiame turime treniruotis. Bet žinoma, palyginus su buvusiu senuoju baseinu Lazdynuose, šis naujas objektas yra labai geras“, - sakė plaukikė.

Geriausias Lietuvos penkiakovininkas Justinas Kinderis pasidžiaugė, kad pagaliau šalies sostinėje pagerėjo sąlygos vandens sporto šakų atstovams. Lietuvoje iki šiol nebuvo 25 m ilgio baseino su aštuoniais takais.

„Išbandyti baseino dar neteko, bet buvau įmerkęs ranką - vanduo šlapias, - šypsojosi J. Kinderis. - Kai nėra su kuo palyginti, tai baseinas tikrai labai geras. Lietuvoje nėra tokio baseino, todėl nuotaikos šventinės, galbūt net geresnės nei per Kalėdas“.

J. Kinderis, kaip ir kiti Vilniuje gyvenantys šalies penkiakovininkai, Fabijoniškių baseine ketina treniruotis kiekvieną dieną.

„Pagaliau bus galima nebesistumdyti su paprastais miesto žmonėmis, kurie ateina ramiai paplaukioti ir mes turime lipti jiems per galvas. Treniruotės bus daug kokybiškesnės, nereikės ieškoti laisvų taškų, galėsime labiau atsiduoti darbui“, - kalbėjo J. Kinderis.

Nors naujas baseinas dėl didelio užimtumo pasižymės didelėmis kainomis (vienkartinis apsilankymas kainuos 10 eur.), J. Kinderis šios problemos neįžvelgia. Tačiau sportininkas prisipažino, kad baseinų plėtra Lietuvoje vis dar reikalinga.

„Mes patys pirksime metinius abonementus, kurių kaina, mano manymu, nėra labai baisi. Kas nusiteikę rimtai dirbti, tai jiems kaina tikrai prieinama. Dabar sąlygos penkiakovininkams bus geresnės, bet norint patenkinti visų vandens sporto šakomis užsiimančių žmonių poreikius, Vilniuje dar reikia apie penkių baseinų“, - pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)