Naujųjų išvakarėse, pirmadienį, nuo 14 val. iki 17 val. baseiną ketinančių lankyti vilniečių laukia pažintinės ekskursijos po baseino patalpas, o pirmiesiems lankytojams baseino patalpose tuo metu bus rodomas operatoriaus Ronaldo Buožio ir fotografo Roko Darulio sukurtas dokumentinis filmas apie žymiausią Lietuvos plaukikę Rūtą Meilutytę - „Rūta“.

Pirmieji į naująjį baseiną ners Vilniaus miesto sporto centro plaukikai. Norintiems lankyti naująjį baseiną abonementų prekyba prasidės nuo sausio 2 d. 10 val. ryto, o registracija internetu į plaukimo treniruočių grupes prasidės nuo sausio 3 d., 11 val.

Baseino atidaryme dalyvaus Vilniaus meras Remigijus Šimašius, Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis, Vilniaus miesto sporto centro vadovas Marius Jukonis ir VšĮ „Sveikas miestas” direktorius Mantas Paulauskas.

Fabijoniškėse, S. Nėries gatvėje, 25 metrų ilgio 8 plaukimo takelių baseinas išdygo per daugiau nei metus. Kaip ELTA jau rašė, Seimo narys Dainius Kreivys lapkritį kreipėsi į Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių ir savivaldybės administracijos direktorių Povilą Poderskį pasiaiškinti dėl vėluojamo atidaryti Fabijoniškių baseino.

Kreipimesi buvo teigiama, kad pagal sudarytas rangos sutartis Fabijoniškių baseinas turėjo būti atidarytas ir pradėti funkcionuoti dar kovą. Tačiau baseino atidarymas buvo ne kartą nukeltas, o vėliau, pasak Seimo nario, paaiškėjo, kad neveikiančiame ir savo funkcijų neatliekančiame objekte dirba administracijos darbuotojai, baseinas yra pripildytas vandeniu ir veikia visi kiti techniniai įrenginiai.

Parlamentaras kreipimesi miesto vadovybės prašė įvardinti, kokie finansiniai nuostoliai buvo patirti dėl vėluojančio projekto.

3,3 mln. eurų kainavusiame daugiafunkciniame baseine įrengtas ir sporto klubas, treniruočių salė bei pirčių zona. Jame taip pat įrengta 100 vietų žiūrovų tribūna, persirengimo erdvė 140 lankytojų, šalia baseino - ir automobilių stovėjimo aikštelės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)