Vaikinas pradėjo čiuožinėti nuo slidžių, bet tai jam labai nepatiko, o su snieglente buvo visai kitaip. „Kai mane pastatė su snieglente ir pirmu nusileidimu pašokau, nuo tada įsimylėjau snieglentes ir nepaleidau iš rankų“, – TV laidai „Lietuvos mokyklų žaidynės“ pasakoja Motiejus.

Mokykloje jis dalyvavo ir futbolo bei krepšinio varžybose, o sportui visada sako taip. „Man visada patinka bet koks sportas. Pavyzdžiui,. futbolą galėčiau eiti žaisti bet kada vietoje sėdėjimo namuose. Pakviestų žaisti tinklinį – prisijungčiau iš karto“, – teigia M. Morauskas.

Pavyzdžiais kaip čiuožti Motiejui buvo artimiausieji šeimos nariai – sesuo ir tėvas. „Sesė visuomet buvo geresnė už mane ir norėjau ją pralenkti, todėl pradėjau smarkiai progresuoti. Tėtis pastatė ant snieglentės ir mokė, važinėja su manimi į keliones. Jo dėka pasiekiau aukštesnį lygį“, – sako vaikinas.

Motiejaus tėvas Artūras Morauskas – žinomas ekstremalaus sporto mėgėjas, užsiimantis burlenčių, snieglenčių, jėgos aitvarų sportu.

Motiejus Morauskas / FOTO: lmz.lt

Sesuo Modesta Morauskaitė pasirinko bėgimą ir dabar yra perspektyviausių Lietuvos lengvaatlečių, vasarą dalyvavo Europos čempionate

Jaunesnysis Morauskas taip pat jau dalyvauja tarptautinėse varžybose, tačiau visų pirma vaikinui tai yra pomėgis: „Nežiūriu į snieglentę kaip į sporto šaką ar darbą. Priėmu ją kaip savo kūno dalį. nežinau ar galėčiau išbūti visą mėnesį. Man tiesiog linksma čiuožinėti.“

Jaunasis snieglentininkas sako, kad pradėti treniruotis galima ir Lietuvoje – nors nėra daug sniego parkų, visų jų siūlomų galimybių vaikinas pripažįsta išnaudoti dar nespėjęs. Kaip bebūtų, ruoštis tarptautinėms varžyboms M. Morauskui dažnai reikia keliauti į kalnus užsienyje.

„Kalnai traukia labai smarkiai. Nesu skaičiavęs, bet žinau, kad kalnuose per metus praleidžiu maždaug 3 mėn. laiko. Kelionės trunka apie savaitę – dvi. iškeliaujam kas savaitę ar antrą. Taip ir susikaupia didelis laikas. Su snieglente čiuožinėju dešimt metų, kasmet aplankau bent keturias šalis. Neįsivaizduočiau kitokio gyvenimo“, – sako sportininkas.

Pasak jo, vien treniruotis su snieglente nepakanka. Reikia lavinti kūną ir kitais būdais. „Vien su snieglente važinėjantis pasieksite vieną lygį ir sustosite, – tikina M. Morauskas – Šešis kartus per savaitę einu į sporto salę, tvirtinu kūną, koordinaciją, kad galėčiau būti kuo ištvermingesnis trasoje, visus triukus atlikti be jokių sunkumų. Kad nesutrukdytų fizinės galimybės.“

Motiejus Morauskas / FOTO: lmz.lt

M. Morauskui nepavyko patekti į 2018 m. žiemos olimpines žaidynes Pjongčange, bet jis dėl to pernelyg nenusimena: „Nelabai tikėjausi kad pateksiu, nes tai yra pačių stipriausiųjų varžybos. Jaučiau, kad dar nesu 30-uke. Tačiau treniruojuosi ir bandysiu tą tikslą pasiekti.“

Artimiausias M. Morausko tikslas – jaunimo olimpinės žaidynės, kurios vyks 2020 metais Šveicarijoje. „Esu susidaręs planą kokius triukus noriu padaryti ir tiesiog šlifuoju juos, – sako vaikinas – Ten norėčiau pasiekti aukštus rezultatus. Tai yra tos vienintelės varžybos kur ruošiuosi rezultatui, o ne triukams.“

Aukštesnių tikslų kol kas neturintys moksleiviai ant snieglentės gali pasivaržyti masiškiausiame šalies sporto renginyje – Lietuvos mokyklų žaidynėse. Varžybos kasmet vyksta „LTeam“ žiemos olimpinio festivaliu metu. Artimiausias festivalis vyks 2019-ųjų vasario 1-3 dienomis Druskininkuose.

Pokalbis su M. Morausku – „Lietuvos mokyklų žaidynių“ TV laidoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)