Jis ant scenos lipo paskelbti geriausią Lietuvos 2018 metų sportininkę, o gavęs žodį intrigą išlaikė kelias minutes.

Panašu, R. Kazlas eterį užėmė kiek per ilgai, nei buvo planuota pagal griežtą renginio scenarijų: vedėjas Mindaugas Stasiulis ta proga pasiūlė R. Kazlui jau ir perskaityti artėjančias vakaro žinias.

„Šiemet nelaimėjau nei vieno maratono, tiesa, neteko ir dalyvauti. Palikime kitiems metams.

Metų pabaiga, ilgi, tamsūs vakarai. Lietuvos kelių direkcija platina pėstiesiems skirtą reklamą. Žmogau, nematau atšvaito, nematau tavęs.

Sportininkai – žmonės ne pėsti. Lietuvos Kūno kultūros ir sporto departamentas galėtų platinti kitokią reklamą – sportininke, nematau medalio – nematau tavęs.

Vis dėl to medalis yra sportininko atšvaitas visam gyvenimui. Karjera baigiasi, o atšvaitas yra, reiktų jį dėvėti.

Ir treniruočių metu reikėtų jį dėvėti, gal varžybose šiek tiek trukdytų.

Sportininkas, kuris laimi medalius, ypač tarptautinėse varžybose, visai kitoks. Jam pradeda skambinti ir valstybės vadovai, klausia, kaip gyveni, kviečia išgerti kavos, arbatos, fotografuojasi, skiria premijas.

O tam, kuris nelaimi, neskambina. Jei paskambina, tai ne ten pataikė, arba paskambina rėmėjai ir pasako, kad nutraukiame sutartis.

Todėl kiti metai, kiek žinau, auksinės kiaulės metai, tad sportininkai, pakiškite tą kiaulę varžovams, o patys pasiimkite auksą ir stovėkite ant aukščiausios pakylos, o tegu varžovai į jus žiūri kiaulės akimis“, – salėje pasigirdo audringi plojimai, o renginio vedėjas Mindaugas pridūrė – tobula, Rolandai!

„O aš čia ne per ilgai?“, – paklausė R. Kazlas vedėjų.

„Tai mes žinias dėl jūsų truputėlį „pastumsime“, – šyptelėjo M. Stasiulis.

„Žodžiu, sportininkai dėl jaunystės neteisingai supranta gilią filosofinę Marijono Mikutavičiaus dainos priedainio prasmę – „Nesikankink dėl medalio“.

Jie paklauso dainos ir nebesikankina. Aš visgi galvoju, kad reiktų pasikankinti dėl medalio ir turėti kitą priedainio versiją.

Pasikankink dėl medalio,
Iš ne prizinės vietos mažoka garbės,
Laimėk vėl iš naujo,
Karjerą kai baigsi,
Tau liks uždirbti milijonai.

Skelbiu geriausią Metų sportininkę, kuri vis dėl to pelno medalius, yra labai jauna, bet garsina Lietuvos vardą pasaulyje – plaukikė Rūta Meilutytė!“, – pagaliau intrigą nutraukė R. Kazlas.

Rūtai toks apdovanojimas jau ketvirtasis – anksčiau plaukikė jį laimėjo 2012, 2013 ir 2014 m. Šį kartą R. Meilutytės apdovanojimą atsiėmė močiutė Aldona Meilutienė.

Kopenhagoje pernai metų gruodį vykusiame Europos čempionate trumpajame baseine 21-erių R. Meilutytė iškovojo du aukso medalius 50 m ir 100 m plaukimo krūtine rungtyse. Po pusmečio Senojo žemyno pirmenybėse (50 m baseine) Glazge titulą gynusi Londono olimpinė čempionė 100 m krūtine rungtyje pelnė sidabro apdovanojimą.

Nuo pirmenybių rekordą pagerinusios ir nugalėtoja tapusios rusės Julijos Jefimovos lietuvė atsiliko 0,73 sek. Rinkimuose nuo R. Meilutytės nedaug atsiliko ietės metikė Liveta Jasiūnaitė, o trečioje vietoje liko Simona Krupeckaitė.

Geriausių metų sportininkų apdovanojimų laureatai

Metų sportininkasAndrius Gudžius (disko metikas)

Metų sportininkėRūta Meilutytė (plaukikė)

Metų vyrų komanda – porinė keturvietė valtis: Aurimas Adomavičius, Dovydas Nemeravičius, Rolandas Maščinskas, Saulius Ritter.

Metų moterų komanda – irklavimo porinė dvivietė: Milda Valčiukaitė Ir Ieva Adomavičiūtė.

Metų trenerisVaclovas Kidykas (Andriaus Gudžiaus treneris).

Metų trenerė – Ina Paipelienė (Dano Rapšio trenerė)

Metų proveržisArtūras Seja (baidarių ir kanojų irklavimas)

Metų populiariausias sportininkas – boksininkas Egidijus Kavaliauskas.

Už viso gyvenimo nuopelnusArtūras Poviliūnas (pirmasis LTOK prezidentas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)