2012 m. Londono olimpinių žaidynių bronzos medalis septynkovininkei atiteko atitaisius istorinę tiesą.

„Išties labai smagu ir tikrai jaučiausi kaip ant podiumo. Pamenu, 2004 m. Atėnuose iškovojus sidabrą sakiau, kad yra kur kopti aukščiau ir visada norėjau stovint ant prizininkų pakylos išgirsti Lietuvos himną mano garbei.

Šiandien ta mažytė mano svajonė išsipildė. Nuostabi emocinė akimirka“, – po „LTeam“ apdovanojimų vakaro jautriai kalbėjo A. Skujytė.

„Noriu išsiųsti daugybę padėkų į visus Lietuvos ir pasaulio kampelius, visiems treneriams, su kuriais teko dirbti, nes jie kaip skulptoriai lipdė mane kaip sportininką ir žmogų, garbingą kovotoją. Dėkoju savo artimiesiems, šeimai, tėvams, kuriems turbūt ne vienas žilas plaukas atsirado per visą sportą, sėkmes ir nesėkmes.

Taip pat dėkojui su ieties metimu padėjusiai Indrei Jakubaitytei, rutulio stūmimo meistrui Rimantui Plungei, taip pat Daliui Barkauskui, kuris buvo gydytojas, masažuotojas, kineziterapeutas ir draugas viename. Dėkoju Aleksui Stanislovaičiui, kurį norėčiau apkabinti, bet jis, deja, šios akimirkos nesulaukė“, – kalbėjo A. Skujytė.

Nors atletė 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse užėmė penktąją vietą, 2013 metais dėl draudžiamų preparatų vartojimo buvo diskvalifikuota ketvirtąją vietą užėmusi ukrainietė Liudmila Josipenka, o 2016 metais Tarptautinis olimpinis komitetas analogišką bausmę pritaikė trečiąją vietą užėmusiai rusei Tatjanai Černovai.

Tokiu būdu geriausia visų laikų Lietuvos septynkovininkė prie 2008 m. Pekino olimpinėse žaidynėse iškovoto sidabro pridėjo ir 2012 metų olimpinę bronzą.

Londono olimpinių žaidynių metu A. Skujytė išgyveno tikrą emocijų karuselę. Sėkmingai varžybose startavusi mūsų sportininkė prieš paskutinę rungtį, 800 m bėgimą, žengė antroje vietoje, tačiau po lemiamos rungties liko penkta.

A. Skujytė prisimena, jog ilgą laiką negalėjo kalbėti apie tuomet iš rankų išslydusį olimpinį medalį.

Geriausių metų sportininkų apdovanojimų laureatai

Metų sportininkasAndrius Gudžius (disko metikas)

Metų sportininkėRūta Meilutytė (plaukikė)

Metų vyrų komanda – porinė keturvietė valtis: Aurimas Adomavičius, Dovydas Nemeravičius, Rolandas Maščinskas, Saulius Ritter.

Metų moterų komanda – irklavimo porinė dvivietė: Milda Valčiukaitė Ir Ieva Adomavičiūtė.

Metų trenerisVaclovas Kidykas (Andriaus Gudžiaus treneris).

Metų trenerė – Ina Paipelienė (Dano Rapšio trenerė)

Metų proveržisArtūras Seja (baidarių ir kanojų irklavimas)

Metų populiariausias sportininkas – boksininkas Egidijus Kavaliauskas.

Už viso gyvenimo nuopelnusArtūras Poviliūnas (pirmasis LTOK prezidentas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)