Kaip jau buvo skelbta anksčiau – Lietuvos rinktinei vadovaus puikiai pažįstamas treneris Aleksejus Nikiforovas, kuris balandį vadovaudamas Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinei buvo per žingsnį nuo to paties rango turnyro aukso ir galiausiai su savo auklėtiniais pasidabino sidabro medaliais.

Kaip ir praėjusiose pirmenybėse, 61-erių metų specialistas į savo trenerių štabą pasikvietė Andrejų Jadkauską ir Simą Baltrūną, kurie užims trenerio asistentų pareigas.

Būtent sidabrą U-18 turnyre balandį Taline laimėję žaidėjai sudarys ir didžiąją dalį į rinktinę kovoti dėl vietos tame pačiame mieste įvyksiančiame pasaulio jaunimo čempionate atvykstančių ledo ritulininkų: į sausio 5 dieną startuojančią pasiruošimo stovyklą pakviesti 17 praėjusį pavasarį A. Nikiforovo nurodymų jau klausiusių žaidėjų.

Iš viso iš 29 į rinktinę pakviestų žaidėjų dauguma rungtyniauja užsienyje: gimtinėje savo karjerą tęsia dešimt žaidėjų, iš kurių daugiau nei pusė (6) rungtyniauja „Geležinio Vilko“ komandoje.

Nepaisant to, jog šioje rinktinėje bus vos šeši paskutinį kartą šioje amžiaus grupėje galintys rungtyniauti ledo ritulininkai, tokio rango varžybų patirties rinktinės atstovams netrūksta.

15 rinktinės kandidatų jau yra atstovavę rinktinei U-20 pasaulio čempionatuose, aštuoni iš jų vyko į daugiau nei vienas pirmenybės, o Kostui Gusevui ir Laisvydui Kudrevičiui šis turnyras gali būti jau ketvirtasis šioje amžiaus grupėje.

Skirtingai nuo daugumos kitų Lietuvos rinktinių, šioje ekipoje didesnės nei įprastai konkurencijos galime laukti gynybos grandyje. Į rinktinės stovyklą atvyksta visi septyni praėjusiais metais aukštesniame lygyje kovoję šios pozicijos atstovai, kurie net ir nepavykus išsaugoti vietos IB divizione, įgijo naudingos patirties, kuri neabejotinai pravers tiek pasiruošimo stovykloje, tiek ir laukiančiose kovose Estijoje.

Negana to, trys iš jų – K. Gusevas, Tomašas Krukovskis ir Paulius Rumševičius, kartu su vartininku Laurynu Lubiu, dar lapkritį vilkėjo ir nacionalinės rinktinės marškinėlius „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre.

Pasaulio jaunimo iki 20-metų IIA diviziono čempionatas startuos sausio 13 dieną, o iki jo Elektrėnuose rinktinė sužais du draugiškus mačus. Sausio 8 dienos vakare ir 9 dienos ryte lietuvius egzaminuos kaimyninės Baltarusijos „Dinamo“ komanda, kuri kovoja aukščiausioje Baltarusijos lygoje.

Pirmenybes Taline rinktinė pradės dvikova su Didžiąją Britanija, o vėliau išmėgins savo jėgas su šeimininke Estija bei Rumunijos, Ispanijos ir Korėjos rinktinėmis.

Lietuvos U-20 rinktinės kandidatų sąrašas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)