Po finišo atletas iškart negalėjo pulti į trenerės ir kolegų glėbį, nes iš antidopingo kontrolierių sulaukė kvietimo atlikti dopingo testą.

Atletas po fantastiškos pergalės mobiliajame telefone išvydo begalę sveikinimų. „Negaliu dar pats suvokti, kas įvyko“, – sesei Dominykai prisipažino Danas, suspėjęs atrašyti tik mamai ir savo širdies draugei Jurintai.

„Kas dar tikėjotės tokio rezultato? Kol kas emocijos eina pro kraštus ir negaliu tinkamai suformuluoti žodžių.

Bet tik sunkus darbas ir tikėjimas savimi padeda siekti aukščiausių rezultatų! Dar kartą ačiū už palaikymą!

Aš jį jaučiu, net ir būdamas beveik 8000 km atstumu nuo Lietuvos“, – sportininko feisbuko profilyje dėkojo D. Rapšys.

Primename, kad trenerės Inos Paipelienės auklėtinis 400 m plaukimo laisvu stiliumi finale nuotolį įveikė per 3:34,01 min. ir iškovojo aukso medalį.

Anksčiau panevėžietis 400 m distancijoje nebuvo iškovojęs apdovanojimų svarbiausiose varžybose.

Beje, lietuvio pasiektas rezultatas – trečias geriausias istorijoje laikas šioje rungtyje.

Danas šiame pasaulio čempionate varžytis dar trijose rungtyse: trečiadienį ryte dalyvaus 200 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje, be to varžysis ir 100 m l. st. bei 200 m plaukimo nugara rungtyse.

D. Rapšys pirmąkart iškovojo pasaulio čempionato medalį, iki šiol visi svariausi apdovanojimai – iš Senojo žemyno pirmenybių. Už pergalę Kinijoje jam atiteko 10 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)