Jonavos Sporto arenoje vykęs Lietuvos kariuomenės karinės kovinės savigynos turnyras surengtas siekiant paminėti Lietuvos kariuomenės atkūrimo 100-ąsias metines.

Mechanizuotosios pėstininkių brigados „Geležinis Vilkas“ organizuojamame renginyje susirungė penkios Lietuvos kariuomenės komandos, parodomąją programą atliko mažieji Jonavos dziudo klubų atstovai.

Dėl geriausios karinės kovinės savigynos komandos titulo susirungė brigadų „Geležinis Vilkas“ ir „Žemaitija“, Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ir Gedimino štabo bataliono karių komandos.

Skirtingų patirčių sporte turintys ir įvairias kovos technikas propaguojantys kariai kovojo negailėdami jėgų, siekdami išvesti savo komandą į finalą bei pelnyti stipriausiųjų titulą.

„Labai džiaugiuosi, kad su atsinaujinusia privalomąja tarnyba atnaujinome ir kovinės savigynos tradicijas. Tai puiki disciplina karių motyvacijai, komandinei dvasiai ir fizinei būklei kelti,“ – sakė turnyrą stebėti atvykęs Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Valdemaras Rupšys.

Po intensyvių kovų paaiškėjo rezultatai: komandinėje įskaitoje bronzą pasidalijo brigadų „Žemaitija“ ir „Geležinis Vilkas“ komandos.

Finale susirungė Generolo Jono Žemaičio karo akademijos kariūnų ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono karių komandos.

Po labai įtemptos ir atkaklios kovos auksą iškovoti pavyko būsimiesiems karininkams – Karo akademijos auklėtiniams, kuriems Karo inžinierių komanda nusileido rezultatu 1:5.

Šiais metais tai – jau antrasis karinės kovinės savigynos turnyras. Pavasarį, po 10 metų pertraukos atnaujinus šią tradiciją, buvo kovojama asmeninėje įskaitose, šį kartą – komandinėje.

Lietuvos kariai karinės kovinės savigynos yra mokomi pagal patvirtintą sistemą. Kariai treniruojami sulaikyti ar neutralizuoti priešininką, kai nėra galimybės panaudoti šaunamąjį ginklą. Karinės kovinės savigynos programą parengė Lietuvos kariuomenės fizinio rengimo instruktoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)