„Broliais mus čia vadina. Vienas toks, kitas kitoks“, – šypsojosi Andrius Skuja.

Egidijus Valčiukas antrino: „Taip, taip. Manieže mus vadina broliais. Vienas didesnis, kitas mažesnis“.

Atrodytų, kas čia keisto, jei ne viena detalė – 70 cm ūgio skirtumas. 133 cm ūgio E. Valčiukas ir 203 cm ūgio A. Skuja traukia žvilgsnius Šiaulių lengvosios atletikos manieže.

„Pavyzdžiui, ateini į treniruotę, o kitam iškyla kokių nors problemų ir tada visi klausinėja: kur tavo brolis, kodėl ne treniruotėje? Mes jau įpratome prie to, bent jau aš“, – pasakojo E. Valčiukas.

„Broliai“ - ne vienintelė pravardė, lipdyta Lietuvos neįgaliųjų lengvosios atletikos rinktinės nariams. A. Skuja jau nesuskaičiuoja, kiek pokštų su E. Valčiuku yra girdėję apie save.

„Buvo praminę mus ir „A komanda“ (JAV veiksmo ir nuotykių serialas). Tas ūgio skirtumas ir kontrastas šypseną sukelia žmonių veiduose. Jiems įdomu, kas čia tokie“, – sakė A. Skuja.

A. Skują ir E. Valčiuką treniruojantis Deimantas Jusys neslėpė, kad dirbti su „broliais“ – vienas malonumas. Ne tik dėl to, kad auklėtiniai motyvuoti ir jų nereikia raginti. Dar ir todėl, kad su jais niekada nebūna liūdna, treniruočių rutiną visada praskaidrina auklėtinių pokštai.

„Jie kartu atvažiuoja, kartu išvažiuoja iš treniruočių, kartu treniruojasi. Gal jie ir skirtingi, bet kuo mažesnis, tuo smarkesnis, o kuo aukštesnis, tuo lėtesnis. Jie vienas kitą papildo. Ir jiems patiems smagu, ir man smagu, nes per treniruotes visokių pokštų prikrečia“, – šypsojosi D. Jusys.

A. Skuja ir E. Valčiukas kartu ne tik per treniruotes, bet ir per treniruočių stovyklas, varžybas. Per užsienyje vykstančius turnyrus lengvaatlečiai nuolat gyvena viename viešbučio kambaryje.

„Šių metų Europos čempionate Berlyne 6 valandą ryte į mūsų viešbučio kambarį atvyko dopingo kontrolieriai. Duris atidarė Egidijus, jo klausia: „ar tu esi Andrius Skuja?“ Jis sako: „Ne, tuoj jį pakviesiu“. Ir išeinu aš, dvigubai didesnis. Nustebę kontrolieriai nežinojo, ką sakyti“, – su šypsena nutikimą prisiminė A. Skuja ir pridūrė, kad panašių reakcijų sulaukia nuolat.

„Broliai“ apie save Lietuvai ir pasauliui praneša ne tik pokštais, bet ir sportiniais pasiekimais. 26-erių metų A. Skuja šių metų Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate iškovojo auksą ieties metime ir bronzą rutulio stūmime. Aukso ir bronzos medalius kuršėniškis atsivežė ir iš 2016 metų Senojo žemyno pirmenybių. Šiemet Europos čempionate debiutavęs 20-metis E. Valčiukas į gimtuosius Šaukėnus grįžo su bronzos apdovanojimu, pelnytu rutulio stūmimo sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)